Najnovije

Jeremić: Vučić i ja dva različita sveta

Uveren sam da će aktuelni premijer Aleksandar Vučić biti kandidat za predsednika, izjavio je za NIN Vuk Jeremić koji je najavio kandidaturu za predsednika Srbije jer želi da stane na put ubrzanoj personalizaciji vlasti i države i veruje da će u tome imati podršku građana Srbije.

Vuk Jeremić (Foto: Jutjub)

Vučić i ja smo u političkom i vrednosnom smislu dva potpuno različita sveta. Tako je bilo devedesetih godina, tako je i danas, ocenio je Jeremić i dodao da veruje da njegova kandidatura Vučiću već duže vreme stvara nelagodu. Jeremić smatra da Vučićeva najava da neće biti premijer "ako se neko drzne" da na predsedničkim izborima izabere nekoga ko nije po njegovom ukusu govori o njegovom nerazumevanju demokratije, ustavnog poretka i značaju otvorenog dijaloga u društvu. Bio bih oprezan sa očekivanjima da će tako lako otići sa vlasti - nije se proslavio kao neko ko drži obećanja. U svakom slučaju, predsednički izbori će biti velika prilika da se stvari pokrenu nabolje, rekao je Jeremić. Jeremić je rekao i da je odlučio da se kandiduje jer misli da može da pomogne da se stvari u Srbiji promene nabolje i da svojim znanjem, iskustvom i međunarodnim kontaktima može da doprinese izgradnji uspešnije i dostojanstvenije države. Ako se Saša Janković i zvanično bude kandidovao i ušao u drugi krug protiv predstavnika vlasti, podržaću ga bezrezervno i bez ikakvih preduslova, poručio je Jeremić. Jeremić ističe i da je iz medija saznao da je Demokratska stranka podržala Jankovića, da je nekoliko puta razgovarao sa Borisom Tadićem, ali da organi Socijaldemokratske stranke treba da donesu odluku koga će podržati kao kandidata za predsedničke izbore. On ističe i da je u razgovoru sa rukovodstvom Dosta je bilo konstatovano da nema bitnih razlika kada je reč o glavnim programskim i vrednosnim opredeljenjima. Prema oceni Jeremića, u proteklih nekoliko godina funkcija predsednika je unižena i izvrgnuta ruglu. Način na koji je vlast tretirala tu instituciju i lično Tomislava Nikolića mnogo puta je bio mučan za gledanje, pogotovo imajući u vodu da ih je on doveo na vlast. Kada postanem predsednik, tako nešto sasvim sigurno neću dozvoliti, zaključio je Jeremić.

Martinović: Jeremić da ćuti

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović poručio je večeras Jeremiću da bilo bolje da zaista sedi i ćuti, umesto što pokušava da, još jednom, prevari građane, i Srbiju vrati u period kada smo predstavljali političku i ekonomsku crnu rupu u Evropi. "Na žalost građana, sve što je govorio predstavljalo je obmanjivanje, ne samo našeg naroda, posebno onog na Kosovu i Metohiji, nego i gotovo svih međunarodnih partnera Srbije, sa kojima je tek Vlada Aleksandra Vučića uspostavila odnos međusobnog poverenja i uvažavanja, naglasio je on. Prema njegovim rečima, "dela Vuka Jeremića i njegovih kompanjona - Dušana Petrovića, Verka Stevanovića, Borisa Tadića i sličnih su još i gora: stotine hiljada ugašenih radnih mesta, negativna stopa ekonomskog rasta, neviđeni kriminal i korupcija". Zato, poručujem Jeremiću da bilo bolje da zaista sedi i ćuti, umesto što pokušava da, još jednom, prevari građane, i Srbiju vrati u period kada smo predstavljali političku i ekonomsku crnu rupu u Evropi, rekao je Martinović. Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA