Najnovije

JADRANKA JOKSIMOVIĆ: Aktivni smo, glas Srbije se čuje!

Ministarka Jadranka Joksimović izjavila je danas u Valeti, gde učestvuje na neformalnom sastanku ministara i drzavnih sekretara zaduženih za evropske poslove, da je Srbija aktivna i da se stav Srbije čuje, te da veruje da će do kraja malteškog predsedavanja biti otvoreno još nekoliko poglavlja.

Jadranka Joksimović (Foto: Jutjub)

Joksimović, koja je imala niz sastanaka i bilateralnih i neformalnih razgovora, rekla je Tanjugu da su Mađarska, Austrija, Holandija i druge zemlje, vrlo afirmativno govorile o nastavku proširenja EU i onome što je Srbija radila.
- To je jedini način da napredujemo. Prisutni smo, razgovaramo, lobiramo, objašnjavamo, naš glas se čuje. Srbija je zemlja koja je uvazavana, a reforme koje sprovodimo sprovodimo zbog sebe i to ćemo nastaviti da radimo - podvukla je Joksimović.
Ministarka je navela da je poruka svih učesnika da snažnija i jača EU svima koristi, i državama članicama i Srbiji, kao zemlji kandidatu.
- Srbija i na sastanku na Malti, koja je od 1. januara preuzela predsedavanje EU, "sedi za stolom" kao partner jednog politički i ekonomsko snažnog bloka, kakav EU jeste i kakav će i biti, te da imaju mogućnost da se dogovore i razmene mišljenja - rekla je Joksimović.
Ona je prenela da je na sastancima govorila o potrebi otvaranja svih poglavlja za koje je Srbija spremna, te istakla da veruje da će do kraja malteškog predsedavanja biti otvoreno još nekoliko poglavlja.
- Na prvoj međuvladinoj konferenciji bićemo sigurno spremni za otvaranja tri poglavlja, to sam jasno predočila - rekla je Joksimović i dodala da je zatražila podršku zemalja članica, jer samo poštovanje kriterijuma napretka i ispunjavanje zacrtanih kriterijuma može da doprinese kredibilnosti ideje EU i u Srbiji i u drugim zemljama kandidatima. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA