Najnovije

PROCUREO SNIMAK, ŠTA SE TO SPREMA? Kina gomila rakete na granici sa Rusijom! (VIDEO)

Jedna od tri kineske brigade sa interkontinentalnim raketama „dongfeng 41“ mogla bi da bude raspoređena u pograničnoj zoni sa Rusijom, u severoistočnoj provinciji Hejlungđang, piše hongkonški list „Pingo žibao“, pozivajući se na fotografije kompleksa koje su se pojavile na internetu.

Kina gomila rakete na granici sa Rusijom (Foto: Sinhua)

Narodno-oslobodilačka vojska Kine će rasporediti ukupno tri brigade sa raketama „dongfeng 41“. Jedna od jedinica se već nalazi u gradu Sinjangu u centralnoj provinciji Henan.
Druga brigada je navodno raspoređena u gradu Dacingu u provinciji Hejlungđang, a treća u Sinjangu, u Ujgurskom regionu na severozapadu Kine, navodi list. Opseg rakete „dongfeng 41“ je 14.000 kilometara.
U aprilu 2016. godine Ministarstvo odbrane Kine nije skinulo veo tajne sa karakteristika „dongfeng 41“. Kasnije je resor saopštio da je testirao raketu, nazvavši to „normalnim procesom“.
Mediji su saopštili da Kina namerava da rasporedi rakete u centralnoj provinciji Henanu. Prema podacima portala „Vašington fri bejkon“, iz te tačke „dongfeng 41“ može da dostigne teritoriju SAD za 30 minuta, što predstavlja stratešku pretnju za Ameriku. Takođe, američka obaveštajna služba smatra da kineske rakete mogu da nose do 10 bojevih glava. Pogledajte OVDE, prvi "zvanični" udar Trampa na Kinu! Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA