Najnovije

Radeta: Šešelj raskrinkao Vuka Jeremića

Predsednik Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta istakla je na današnjoj konferenciji za novinare da je iz štampe upravo izašla najnovija knjiga Vojislava Šešelja „Vikiliks mi javlja – drugi deo“.

Vjerica Radeta (Foto: Jutjub)

U ovoj knjizi objavljene su sve depeše američke ambasade upućivane Stejt departmentu, u periodu od februara 2003. godine do februara 2010. godine. Kada se pročita ova knjiga, vidi se koliko se američka ambasada uplitala u zvaničnu politiku Republike Srbije, od toga da su imali i javne i tajne razgovore sa državnim funkcionerima, do toga da su, pogotovo u izbornim kampanjama, organizovali ručkove sa analitičarima i takozvanim ispitivačima javnog mnjenja i da su oni, zapravo, kreirali rejtinge političkih stranaka u skladu sa onim što je bio njihov interes. Radeta je istakla da se u najnovijoj knjizi Vojislava Šešelja nalazi veliki broj depeša iz kojih se jasno vidi da se Vuk Jeremić izvinjavao predstavniku američke ambasade zbog toga što je, na predavanju održanom na Fakultetu političkih nauka, morao javno da govori ono što ,zapravo, ne misli i za šta se ne zalaže. Otvoreno je tvrdio Vuk Jeremić više puta ( sve to stoji u depešama) da se on i Boris Tadić zalažu za ulazak Srbije u NATO i da je spreman da tu politiku proširi po Srbiji. Radeta je istakla uverenje da Jeremić i dalje zastupa politiku evroatlantskih integracija.
Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke je istakla da je Vuk Jeremić sa američkim ambasadorom organizovao postavljanje Zdravka Ponoša na mesto prvog čoveka Generalštaba, a potom iscenirao sukob između Ponoša i Šutanovca. Ona je istakla da se na osnovu depeša, koje su nastale u američkoj ambasadi, jasno vidi da su svi predstavnici režima, od 2000. godine do dana današnjeg, pod direktnom kontrolom američkog ambasadora i da se svi oni koji se zalažu za ulazak Srbije u Evropsku uniju, zapravo, zalažu za ulazak Srbije u NATO pakt.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA