Najnovije

PALMA: Raduloviću je mesto u "Zvezdama Granda"

Socijalisti i Jedinstvena Srbija će posle Božića odlučiti hoće li imati svog predsedničkog kandidata - kaže u intervjuu za "Blic" lider JS Dragan Marković Palma.

Palma (Foto: jedinstvenasrbija.org.rs)

On smatra da koalicija SPS/JS treba da ima svog kandidata, ali ne po svaku cenu.
- Mi smo na republičkom nivou u jednoj mnogo većoj koaliciji. Ukoliko sa Srpskom naprednom strankom postignemo dogovor da sve stranke tog vladajućeg bloka stanu iza jednog kandidata, neću imati ništa protiv. Međutim, o tome onda tek treba razgovarati.
Šta ako se ne dogovorite?
- Ako ne dođe do dogovora, naravno da u tom slučaju koalicija SPS/JS treba da ima svog kandidata i to će onda biti Ivica Dačić.
Da li mislite da je Tomislav Nikolić dobar kao potencijalni zajednički kandidat vladajuće koalicije?
- U ovom trenutku ne razmišljam o Tomislavu Nikoliću, niti o drugim konkretnim imenima iz drugih stranaka koje nisu deo moje koalicije. Razgovaraćemo. Ono što je Nikolić dosad radio nije bilo loše za Srbiju. Ipak, kada bi u sledeću nedelju bili izbori, a mi ne uspemo da postignemo dogovor sa koalicionim partnerima, Dačića bismo kandidovali.
Zar ne mislite da biste u slučaju da nemate svog kandidata mogli da ugrozite rejting koalicije SPS/JS, kao što bi i za DS, na primer, moglo da bude štetno da nemaju svog kandidata?
- Za nas ne može da bude štetno, mi smo u vlasti. Tim koji na republičkom nivou dobro sarađuje i pokazuje rezultate, ne treba da se sukobljava na temama kakva su predsednički izbori.
Da li je tačno da ste Dačiću jednom prilikom rekli da ćete vi biti kandidat ako on neće?
- Nije tačno. To su novinske konstrukcije.
Kako komentarišete dve struje u SPS i lošu atmosferu među socijalistima?
- Nema dve struje. Ponekad se iz konteksta izvlače neke stvari ili pojedinci izgovore nešto što ne bi trebalo, ali na stranačkim organima uvek je zaključak da koalicija sa SNS treba da opstane, koliko je meni poznato.
Šta mislite o Saši Jankoviću i Vuku Jeremiću kao predsedničkim kandidatima?
- Janković je zloupotrebio funkciju. Poslednjih godina napada Vladu, premijera, pojedine ministre... Sve je radio da uruši njihov ugled, a sad se vidi da u 99 odsto slučajeva nije bio u pravu i da je imao skrivenu nameru. On ima iste šanse kao kada bi učešće na maratonu uzeo čovek od 80 godina i trčao protiv nekog ko ima 40. Ostaće mu jedino dres da je bio učesnik. Jeremić, s druge strane, nema stranačku infrastrukturu, ima hipoteku DOS-a koju je nosio i takođe nema nikakve šanse.
Da li su Srbiji potrebni vanredni parlamentarni izbori?
- Nisu. Međutim, o tome odlučuju Aleksandar Vučić i SNS i šta god da odluče, naša koalicija je spremna.

Nije tačno da u SPS postoje dve struje

Jedinstvenu Srbiju napustio je jedan potpredsednik, ali i neki odbori. Da li vi to gubite uticaj u stranci?
- Taman posla. Potpredsednik u Leskovcu nas je napustio pre godinu i po dana, pa smo na poslednjim izborima tamo prešli cenzus, iako smo izašli samostalno. Funkcionerima koji misle da će im negde drugde biti bolje, želim srećan put.

Radulović kao jare u tarabe

Saši Raduloviću je mesto u "Zvezdama Granda", mada ni kod Saše Popovića ne može da prođe. DJB je uvežban hor, performans u skupštini su spremali tri meseca. Radulović je uništio sve fabrike gde je bio stečajni upravnik, a sad peva kao jare kad zaglavi nogu u tarabe. Mislio sam da on ima argumente, kontrapredlog, a on crta Pinokija. Narodu je dosta performansa.

Bez bakšiša za trubače

Dragan Marković novogodišnje praznike tradicionalno provodi na Kopaoniku, preko dana, u društvu supruge skija i uživa na snegu. Na stazi su ih juče iznenadili trubači obučeni u odela Deda Mrazova. Veče je rezervisano za opuštanje u kafani. Novogodišnju noć Palma je proveo u hotelu "Grand", gde je nastupala Seka Aleksić. Kada su posle ponoći došli trubači, zaputili su se pravo za njegov sto, gde je bio sa Novicom Tončevim. Ipak, bakšiš je izostao, ali dobrog raspoloženja nije manjkalo. 
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA