Najnovije

LIBAN SE NAORUŽAVA: Evo šta i od koga kupuju

Liban će potrošiti 500.000.000 dolara na novo naoružanje.

Libanska vojska (Foto: lebarmy.gov.lb)

Liban se nada da će uskoro biti aktiviran projekat vredan više od pola milijarde dolara koji podrazumeva isporuku tenkova i raketnih uređaja iz Rusije. Liban se nada da će uskoro biti aktiviran projekat vredan više od pola milijarde dolara koji podrazumeva isporuku tenkova i raketnih uređaja iz Rusije, saopštio je državni ministar za poslove predsednika Libana Pjer Raful.  Liban je krajem prošle godine počeo da izlazi iz dvogodišnje političke krize usled izbora generala Mišela Auna za predsednika te zemlje i formiranja nove Vlade. 
Ranije je libanski ambasador u Rusiji Šauki Bu Nasar izjavio da je Liban zainteresovan za isporuku ruskog naoružanja radi borbe protiv terorista. 
Bejrut je tražio isporuku protivtenkovskih raketnih kompleksa „kornet“, topova i tenkova T-72. On je, takođe, rekao da se detalji razrađuju na ekspertskom nivou.  „Postoji projekat vredan više od pola milijarde dolara za učvršćivanje moći libanske armije ruskim naoružanjem, uključujući tenkove, rakete i uređaje. Nadamo se da će to pitanje biti aktivirano u uslovima pozitivne atmosfere koja sada preovladava“, rekao je Raful. On je dodao da se Liban i Rusija podudaraju u strateškom zadatku — borbi protiv terorizma. Naftna i gasna sfera je, takođe, prioritet za novu Vladu i predmet interesovanja kada je reč o saradnji sa Rusijom. „Ruske kompanije su bile prve koje su istupile sa predlozima za učešće na tenderima za naftu i gas, a neke su već osnovale konzorcijum“, naveo je ministar i dodao da će to pitanje biti razmotreno u nekoliko narednih  Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA