Najnovije

UDRUŽUJU SE NEPRIJATELJI AMERIKE: Severna Koreja pozvala Iran u borbu protiv nepravde!

Severna Koreja poziva Iran da udruže napore u borbi protiv nepravde SAD, izjavio je danas šef severnokorejske delegacije na skupštini Interparlamentarne unije u Sankt Peterburgu An Tong Čun, prenosi Tass.

Kim DŽong Un (Foto: Rodong Sinmun)

Navodi se da je zamenik predsedavajućeg Vrhovne narodne skupštine Severne Koreje to kazao tokom kraćeg sastanka sa predsedavajućim iranskog parlamenta Alijem Laridžanijem, koji je prethodno u govoru žestoko kritikovao poteze SAD, uključujući one vezane za nuklearni sporazum s Iranom koji je američki predsednik Donald Tramp odbio da potvrdi. - Hvala Vam na govoru. Bio je to briljantan govor. Mi imamo snažnu volju kada su pitanju oni koji nas vređaju, i mi i vi se borimo već dugo vremena. Hajde da se borimo zajedno protiv nepravde, za pravdu - poručio je An.

Južna Koreja pozvala Severnu Koreju da nastavi pregovore

Predsednik južnokorejskog parlamenta Čung Sje-kjun pozvao je Severnu Koreju da nastavi pregovore oko svog nuklearnog i raketnog programa. Čung je istakao da nuklearni testovi koje Severna Koreja izvodi predstavljaju pretnju Korejskom poluostrvu, izvestio je Interfaks, preneo je Rojters. Predsednik južnokoejskog parlamenta Čung Sje-kjun uputio je poziv severnoj Koreji na kongresu 137. Skupštine Interparlamentarne unije (IPU) u Sank Peterburgu, kome prisustvuju i sevrokorjeksi parlamentarci. Kako je izvestio Tass, pozivajući se na izjavu neimenovanog člana delegacije Severne Koreje, predstavnici Severne Koreje ne planiraju da se sastanu sa južnokorejskom delegacijom na marginama IPU. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da se ni Putin nije sastao sa članovima severnokrejske delegacije na marginama Skupštine IPU. Ipak, nedavno je visoka delegacija Severne Koreje boravila u Moskvi, gde su se na celodnevnom sastanku susreli sa vrhom ruske diplomatije. Više o tome saznajte OVDE. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

CELA ZEMLJA NA NOGAMA: Ovako izgleda vojna vežba Severne Koreje:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA