Najnovije

VUČIĆ: Stranci neće voditi politiku u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je suština politike za koju se zalaže nezavisna Srbija i da dok je on na njenom čelu, neće dozvoliti da se u to mešaju stranci. Realno je da sa predlogom za Kosovo i Metohiju izađemo u martu sledeće godine, najavio je Vučić i istakao da će to biti rešenje koje zahteva bolne kompromise sa obe strane i koje će biti napadano sa svih strana.

Vučić (Foto: Jutjub)

Realno je da sa predlogom za Kosovo i Metohiju izađemo u martu sledeće godine, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u intervjuu Večernjim novostima povodom 64. godišnjice lista.
"To je svakako ono rešenje koje je drugačije od najlakših 'rešenja', kao što su busanje u prsa i parole o našoj miliongodišnjoj teritoriji, kao i ono drugo u kojem traže da kažete - živelo nezavisno Kosovo. To će, dakle, biti rešenje koje zahteva bolne kompromise sa obe strane i koje će biti napadano sa svih strana. Realno je da sa predlogom za Kosovo izađemo u martu sledeće godine", rekao je Vučić.
Na pitanja ima li naša država kapacitet da se izbori za podelu pokrajine, Vučić je odgovorio da sve što bi u ovom trenutku predložio bilo protumačeno kao nametanje rešenja.
"Želim da čujem šta ljudi misle o tome. Mi u tom dijalogu nismo sami. Pitaju se i SAD, Rusija, Kina, EU. Pitaju se i Albanci", naveo je Vučić.
Povodom zahteva kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da se u dijalog Beograda i Prištine uključe i SAD, predsednik Srbije je rekao da, što se nas tiče, EU je glavni posrednik.
"Bivše vlasti na čelu sa Tadićem i Jeremićem prihvatile su da se ova tema izmesti iz UN. Iako poštujemo ulogu SAD, svaka promena formata dijaloga zahtevala bi odgovor i pristanak Srbije", kazao je Vučić.
Kada je reč o najavljenoj nacionalnoj deklaraciji, predsednik Srbije navodi da je oformljen tim uglednih profesora koji rade na tekstu i veruje da će sve biti gotovo do kraja godine.
Na konstataciju da deo tzv. građanske javnosti taj tekst stigmatizuje kao novi manifest "velike Srbije", Vučić kaže: Možda se svi ti plaše mogućnosti da Srbi dobiju mozak i počnu da razmišljaju o sebi i svojoj budućnosti. Po njima, Srbi ne da nemaju pravo da promišljaju svoju prošlot, već ne smeju da razmišljaju ni o budućnosti". 
"Politika nezavisne Srbije, stranci neće odlučivati" 
Predsednik Srbije izjavio je da je suština politike za koju se zalaže nezavisna Srbija i da dok je on na njenom čelu, neće dozvoliti da se u to mešaju stranci.
"Suština politike za koju se zalažem je nezavisna Srbija. Nezavisna ne samo u svojim granicama već pre svega u odlučivanju i brizi za svoj narod. Ako to neko ne može da razume, onda je to njegov problem", rekao je Vučić. 
Neka svi znaju: vodićemo jedinstvenu - srpsku politiku, u koju se stranci neće mešati dok sam ja na čelu države, rekao je predsednik Srbije. 
Upitan da prokomentariše da li se ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot, javnim prekorom ministra odbrane Aleksandra Vulina, direktno umešao u unutrašnje stvari Srbije, Vučić je kazao da ne misli i da je ceo slučaj podignut na mnogo viši nivo.
"To je podignuto na mnogo viši nivo nego što zaslužuje. Skot ništa posebno novo nije rekao. To su njegovi poznati stavovi. Ali u našoj zemlji stranci neće voditi politiku", rekao je Vučić.
MiG-ovi iz Rusije ne lete 20. oktobra, novi radari i rakete nisu ni na vidiku! Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić: EU pomogla sa 80 miliona evra
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA