Sastojci:
- 500 grama kestena
- 500 grama piškota
- 200 grama šećera u prahu
- 4 decilitra mleka
- 500 mililitara slatke pavlake
- 50 grama maslaca
- kašičica oštrog brašna
- kašičica gustina
- vrećica vanilin šećera
- tri žumanceta
- rum.
Priprema:
1. Žumanca umutite s polovinom šećera (100 grama), dodajte vanilin šećer, brašno, gustin, mleko i sve skuvajte u kremu. Ohladite i dodajte maslac.
2. Kestene istisnite u pire i dodajte malo ruma. Razradite slatku pavlaku sa preostalih 100 grama šećera u prahu i pomešajte sa kesten-pireom.
3. Piškote umočite u mleko kom ste dodali kašičicu ruma i posložite ih u veliku posudu koju ste prethodno obložili prozirnom folijom. Prekrijte ivice i dno piškotama i dodajte polovinu smese kesten-pirea i umućene pavlake. Na tu smesu ponovno poređajte piškote koje ste umočili u mleko i rum, a na njih žutu kremu. Opet stavite piškote, na njih preostalu kremu s kestenima te završite piškotama.
4. Šarlotu ostavite u frižider da se stvrdne.
Recept za tiramisu s Nutelom pogledajte OVDE.
Izvor: Ordinacija.hr