Najnovije

POKREĆU INICIJATIVU ZA SMENU VUČIĆA: Optužuju ga da krši Ustav, da li će i ostatak opozicije podržati?

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da će Nova Srbija pokrenuti inicijativu za opoziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog nepoštovanja Ustava i zloupotrebe ustavnih ovlašćenja.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

„Predsednik Srbije uporno krši Ustav, on je preuzeo ulogu svih institucija. Za tu inicijativu imamo podršku udruženja omladine, seljaka i građana“, rekao je Ilić ma konferenciji za novinare. On je dodao da će pozvati i sve lidere opozicionih stranka da se priključe i podrže ovu inicijativu Nove Srbije. Ilić je kazao da se potpuno slaže sa Anom Brnabić, predsednicom Vlade Srbije, koja je u Briselu rekla da je u Srbiji malo objektivnog i izbalansiranog novinarstva i dodao da Nova Srbija stalno o tome priča. „U Srbiji zapravo nema ni objektivnog, ni izbalansiranog novinarstva. Nema novinarstva uopšte, jer niko ne sme ništa da pita, niti objavi bilo kakvu kritiku na račun Vlade i predsednika, osim nekolicine medija. Mediji su pod potpunom kontrolom Srspke napredne stranke, Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.“, naglasio je Ilić.

On je istakao da niko nema prostora u medijima sa nacionalnom frekvencijom i da u dnevnicima, koji traju pola sata, samo predsednik Srbije „drži slovo“, a da novinari pričaju i da on odobrava sadržaj celog dnevnika. „Čekamo još kada će da se pojavi i u vremenskoj prognozi da nam kaže kakvo će vreme da bude sutra, jer on i vremenske prilike kontroliše“, rekao je Ilić. On je tražio od premijerke Ane Brnabić, pošto već govorio o tome da mediji nisu objektivni i izbalansirani, da kaže šta ona čini da se stanje u medijima u Srbiji popravi i da se omogući sloboda medija i rad bez cenzure. Govoreći o poseti turskog predsenika Redžepa Tajp Erdogana, Ilić je istakao da  je to kako se vlast ponela ponizno sa sve pevanjem na turskom ministra inostranih poslova Ivice Dačića Erdoganu, jedna  od „najvećih sramota u novijoj istoriji Srbije“. „Sve do čega smo, posle posete došli, jeste priča o izgradnji auto-puta Niš - Priština - Tirana koji srpska vlast predstavlja kao projekat veka. To je projekat na štetu Srbije, tu nema nikakvog interesa države za izgradnjom takvog auto-puta, to je samo i jedino pravljenje zelene transferzale i činjenje usluga Vučićevim prijateljima Ramušu Haradinaju, Ediju Rami i Erdoganu“, kazao je Ilić. Ilić je pitao gradonačelnika Beograda Sinišu Malog kada će grad biti odblokiran zbog radova i da li nema vremena da se bavi Beogradom jer u Draču, ima novi projekat kao one u Bugarskoj.   O pogibiji jednog od najvažnijih generala u Siriji pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Velja Ilić žestoko proziva Andreja Vučića.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA