Najnovije

SNS SLAVI SLAVU: Sveta Petka bez Tome, a evo zašto se jela baklava i alva

Srpska napredna stranka svečano je obeležila svoju slavu, Svetu Petku, u partijskom novobeogradskom sedištu uz lomljenje kolača i bogatu trpezu.

Sns slavi slavu (Foto: Jutjub)

Među brojnim gostima koji su se tiskali u gužvi u prostorijama stranke u Novom Beogradu, nije bilo osnivača SNS Tomislava Nikolića, bivšeg predsednika Srbije i prvog lidera naprednjaka.
Slavlje je vrvelo od ministara koje je predvodila premijerka Ana Brnabić i gradskih funkcionera ali bez gradonačelnika Siniše Malog.
Bila je  i potpredsednica SNS guvernerka Narodne banke Jorgovanka Tabaković.
Goste je dočekivao zvanični domaćin slave Marko Đurić, uz pomoć partijskog kolege Nikole Selakovića. Uz njega su stajali mladići i devojke obučeni u nošnju kakva se nekad nosila u Prištini.
Dobro raspoloženi predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao u društvu ministra policije Nebojše Stefanovića i čelnika BIA Bratislava Gašića, a potom i sam vrlo srdačno pozdravljao prisutne.
- Gde si Šabane - uzviknuo je Vučić poznatom folk pevaču Šabanu Šauliću koji je na slavu stigao sa suprugom Gordanom.
Nedaleko je stajao i Luka Karadžić, brat bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića koji je u haškom Tribunalu.
Lider socijalista, zamenik premijera  Ivica Dačić, pojavio se bez svog koalicionog partnera lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme.
Bio je tu i biznismen Bogoljub Karić, lider Pokreta Snaga Srbije, koga u javnosti nema skoro dva meseca, odnosno od kada je izrazio želju da bude premijer.
Karić je međutim, u vreme lomljenja slavskog kolača, umesto sa koalicionim partnerima, stajao sa novinarima.
Marko Đurić je u pozdravnom govoru poručio da SNS treba da bude ponosna što je Srbija zemlja slobodnih ljudi koja sama vodi unutrašnju i spoljnu politiku.
Naglasio i da zahvaljujući Vladi i predsedniku Aleksandru Vučiću Srbija ima "najbolje međunacionalne odnose".
- SNS ima razloga da ide uzdignute glave, 700.000 članova SNS treba da budu ponosni time što je stranka radom i trudom pokrenula točak istorije napred - naveo je Đurić, dodajući da je "Srbija je preokrenula svoju sudbinu" i vratila se "iz ambisa i ponora i ekonomskog sunovrata".
Slavski sto svečarski dekorisan bio je obilat raznim specijalitetima, uglavnom od ribe, a za zaslađivanje su ponuđene baklava i alva. To je razočaralo neke od zvanica, a komplet postan meni, domaćini su pravdali činjenicom da je slava ove godine "pala" u petak kada se prema pravoslavnim običajima posti.
Pilo se Dečansko vino i manastirsko pivo, a za sokove se pobrinula poslastičarnica "Pelivan".
Pročitajte OVDE ko to kaže da Vučić blefira kada su u pitanju izbori?
Izvor: Vesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

A pogledajte kako je to izgledalo pre nekoliko godina, i koliko su se ministarke i funkcionerke promenile od tada...
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA