Najnovije

U BOSNI NEMA RADIKALNOG ISLAMA!? Zvizdić uverava Evropu

Predsjedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić svečano je jutros dočekao premijera Bugarske Bojka Borisova koji je juče doputovao u zvaničnu posetu Sarajevu.

Denis Zvizdić (Foto: Jutjub)

Zvizdić je rekao da su centru razgovora sa Borisovim bile Evropske integracije i ekonomska saradnja, imajući u vidu da Bugarska preuzima predsedavanje Evropskom unijom, u vrijeme u kojem će BiH dobiti kandidatski status za pristup Evropskoj uniji. Jedna od tema bila je i povezivanje aviolinija, kao i mogućnost da se uspostavi aviolinija Sofija - Skoplje - Sarajevo.
Premijer Republike Bugarske Bojko Borisov ocijenio je da s jedne strane postoji realna šansa za evrointegracije BiH, ali da, s druge strane ne treba biti veliki optimista s obzirom na to što je zapadni Blakan i dalje opterećem prošlošću. On je dodao da Zapadni Balkan ne može uspjeti bez Srbije, Hrvatske, ali ni bez Bosne i Hercegovine. "Između svih tih država postoji kamen spoticanja. To moraju da riješe vaše elite. Tu se ne može očekivati pomoć Evrope. Ona ima svoje probleme i svoje strahove", rekao je Borisov.
Istakao je da su različite religije prednost, ali da je problem radikalni islam.
" Od mog kolege dobio sam uvjeravanja da u Bosni i Hercegovini takav islam ne postoji", rekao je Borisov. Da vidite prvo predavanje generala Lazarevića, pogledajte OVDE. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Bosna - kolevka modernog džihadizma
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA