Najnovije

JOVANOVIĆ ODUVAO VUČIĆA: DSS neće učestvovati u farsi zvanoj „unutrašnji dijalog o Kosovu“

Zbog važnosti teme, DSS bi rado učestvovala u dijalogu o Kosovu i Metohiji, ali u ovakvoj formi, “kada se svi pitaju”, nećemo učestvovati, izjavio je danas predsednik te stranke Miloš Jovanović.

Miloš Jovanović (Foto: Jutjub)

“Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka prave farsu od dijaloga, jer u njemu učestvuju svi, i samo još fale hokejaši ili deca u obdaništu”, rekao je Jovanović na vanrednoj konferenciji za novinare u sedištu stranke.
Pitanje Kosova je veoma važno za srpski narod, kaže on, i DSS bi vrlo rado učestvovala u dijalogu po pitanjima Ustava i Rezolucije 1244, ali kako smatra, u dijalogu bi “trebalo da se pitaju” samo političke stranke, Srpska pravoslavna crkva i “eventualno SANU”.
Prema njegovom mišljenju, ovako koncipiran dijalog, u kome su pozvana “sva zainteresovana udruženja” osmišljen je, smatra Jovanović, da ne dovede do rešenja ili da dovede do “bolnih kompromisa i predaje Kosova”.
Govoreći o vanrednim izborima, Jovanović je rekao da “ne postoje valjani politički razlozi za njihovo raspisivanje”.
Prema njegovim rečima, vanredni izbori se raspisuju uglavnom kada ne može da se napravi stabilna vladajuća većina, što u Srbiji nije slučaj.
 Komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nije isključeno da izbori budu raspisani, Jovanović je na konferenciji za novinare rekao da za to postoje dva moguća razloga.
Jedan je, smatra lider DSS, pokušaj aktuelne vlade da dobije legitimitet i još jedan četvorogodišnji mandat kako bi “završila posao o predaji KiM”, a drugi mogući razlog je “kupovina vreme”, što, tvrdi on, “znači da nemaju stratešku viziju kuda Srbija treba da ide”.
Ipak, ovakav stav ne znači da DSS nije spremna za izbore u slučaju da budu raspisani, zaključio je Jovanović. Upitan da prokomentariše saopštenje šefice evropske diplomatije Federike Mogerini koja je ocenila da je angažovanja generala Vladimira Lazarevića protivno evropskim vrednostima, Jovanović je rekao da DSS podržava postavljanje Lazarevića za predavača na Vojnoj akademiji.
General Vladimir Lazarević je časno branio svoju zemlju i ne znam ko bi bio bolji predavač od njega budućim generalima, izjavio je Jovanović.
Pored toga, pravni karakter Haškog tribunala nije pouzdan.
“U Haškom tribunalu se sudi po principu kadija te tuži, kadija te sudi, i njegov pravni karakter je vrlo upitan”, rekao je lider DSS-a. Amerikanci po narudžbini Emirata organizovali dolazak više stotina boraca iz Latinske Amarika, više o tome saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Predstavljanje Političčkog saveta DSS.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA