Najnovije

Čanak i Stefanović: Opozicija nije pozvana na dijalog o Kosovu i Metohiji

Niko iz opozicije nije pozvan da učestvuje u unutrašnjem dijalogu za pronalaženje rešenja za Kosovo i Metohiju, rekli su predsednik Levice Srbije Borko Stefanović, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i bivša poslanica u parlamentu Kosova Rada Trajković.

Čanak (Foto: Medija centar Beograd)

- Održan je prvi sastanak unutrašnjeg dijaloga sa pravnim stručnjacima, pozvani su profesori ustavnog prava, dekani sa univerziteta u Srbiji, oni su izneli neka pravna viđenja, ali ne znamo koja, samo smo čuli da ih je bilo - kazao je Stefanović na skupu "Debata o Kosovu: unutrašnji dijalog ili monolog?", koju je organizovao Institut za evropske poslove.
Stefanović smatra da je rešenje "sveobuhvatni i obavezujući sporazum" sa Albancima, koji bi uključivao i pitanje članstva u međunarodnim organizacijama, osim, napominje on, u Ujedinjenim nacijama.
Kada je reč o tome da li opozicija trebalo da učestvuje u dijalogu, Čanak je rekao da je "bolje 100 godina razgovarati, nego jedan dan ratovati".
- S druge strane, ne verujem da bi taj dijalog sa predstavnicima vlasti, po pitanju Kosova, dao bilo kakve rezultate, ali pitanje je, ako se prekine sa dijalogom, šta je alternativa - zaključio je Čanak. Aleksandar Šešelj kaže da srpsko nacionalno biće i identitet ne postoje bez Kosova. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Malagurski: Evo šta je Čanak video u Kataloniji!
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA