Najnovije

RAT ČETNIKA I USTAŠA U KATALONIJI: Bratislav Živković odgovorio na optužbe iz Hrvatske, da li su četnici na položaju?

Izgleda da se na planeti zemlji neće skorije desiti neki rat a da u njemu koplja ne ukrste četnici i ustaše, bar ako je verovati hrvatskim medijima. Nakon izbijanja krize u Kataloniji, nakon referenduma o odvajanju od Španije, srpski nacionalisti su podržali Španiju, zato što nije priznala Kosmet, a Hrvatski Kataloniju, jer su Katalonci dolazili kao dobrovoljci na hrvatskoj strani tokom rata u bivšoj SFRJ.

Bratislav Živković (Foto: fejsbuk)

Diskusije po internetu i međusobna prepucavanja Srba i Hrvata oko Katalonije insipirisali su novinare nekih sajtova u Hrvatskoj da objave priču kako srpski četnici kreću u pomoć Španiji kako bi se boritili protiv Hrvata i Katalonaca u slučaju rata. Kao glavni akter pohoda na Španiju u hrvatskim medijima pominje se komandant Bratislav Živović, koji je već bio na Krimu i u Novorusiji. Živković u razgovoru za portal "Oslobođenje" demantuje ovakve navode. - Četnički pokret apsolutno negira da je spremao nekakve dobrovoljce za rat protiv Katalonaca u Španiji, a u vezi najnovijih dešavanja u toj zemlji, kako su pisali pojedini hrvatski portali. Istina je da je delegacija Četničkog pokreta od tri člana, sastavljena od naših sledbenika iz Francuske posetila naše španske prijatelje u Madridu i dala punu podršku celovitosti Španije. Takođe je tačno da je bilo reči o istoriji i podršci Katalonaca hrvatskim ustašama i još nekih sličnih tema, ali i ponašanju španskih legionara na Kosovu i Metohiji koji su štitili srpsko stanovništvo od šiptarskih terorista i od svojih donacija obnovili jednu srpsku školu. U suštini, nije bilo govora o slanju nikakvih dobrovoljaca u Španiju jer smo dobili čvrsto uverenje da do novog građanskog rata sigurno neće doći. Što se i ispostavilo tačnim - objašnjava Živković.
On je rekao da Četnički pokret prati razvoj situacije u Makedoniji i Novorusiji. 
- Četnički pokret je više okrenut ka Novorusiji i praćenju situacije u Makedoniji koja može da bude novo bure baruta na Balkanu, nego političkim igrama nekolicine političara u Španiji. Takođe smo dogovorili posetu našeg španskog brata i novinara Salazara Srbiji sledeće godine, koji treba da napravi kratki dokumentarni film o četnicima - kaže Živković za "Oslobođenje". Šta kaže dr Nada Grujić o trovanju Srbije za vreme NATO agresije ali i nakon nje pogledajte OVDE. Izvor: Oslobodjenje.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervju sa Bratislavom Živkovićem.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA