Najnovije

Dodik dirnut reakcijom majki Srebrenice

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da ga je posebno dirnula reakcija majki Srebrenice koje su osudile napad na premijera Srbije Alaksandra Vučića u Potočarima.
Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

Zahvaljujući za takvo reagovanje Dodik je naveo da je to pravi odgovor. "Na kraju njihov bol koji su doživele ne može da zameni nikakva kvalifikacija tog događaja. One su izgubile najmilije kao i mnoge druge majke, braća, sestre... na svim stranama na kojima su stradali u ratu", rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjaluci, prenosi Fena. Ratna dešavanja u Srebrenici predsednik RS nazvao je „ogromnim zločinom prema bošnjačkom narodu". Međutim, naveo je da udruženja majki Srebrenice ne treba da ulaze u politička pitanja, već da ostanu u onome što se odnosi na poštovanje njihovih stradalih u ratu. On je ponovo podsetio da je jedna od majki iz Srebrenice u subotu molila Bila Klintona "da im napravi državu" i rekao da je to neprihvatljivo. Ocenio je da je Vučić otišao u Srebrenicu i praktično pokazao kako on vidi politiku pomirenja i tako je njegovo prisustvo trebalo da bude shvaćeno. "Međutim, dogodilo se nasilje s veoma opasnih namerama onih koji su to organizovali". "Da nije bilo adekvatne reakcije iz obezbeđenja, koji su mahom bili iz Specijalne jednice MUPRS-a, očigledno da bi linč i stampedo koji je krenuo na Vučića, mogao da ima dalekosežne poslednice, samo da se zakasnilo s njegovom evakuacijom", ukazao je Dodik. Na pitanje koliko su narušeni srpsko-bošnjački odnosi nakon ovog slučaja, on je dodao da se mora razgovarati i da je to jedino rešenje. "BiH možemo da napravimo samo kao zajedničku zemlju, dovoljno komotnu za sve i ona ne sme da bude organizovana ni za jedan narod ekskluzivno. Ako budemo sposobni da to uradimo možemo prevazići probleme", dodao je on. Dodik je danas prisustvovao slavi "Izvorne Srpske demokratske stranke", koju su, kako kažu, ponovo aktivirali nezadovoljni sadašnjom politikom SDS-a i Mladena Bosića. Na slavi je, između ostalih, bio i haški osuđenik Momčilo Krajišnik, a Dodik je svoje prisustvo skupu obrazložio time da je s njima bio u prvom sazivu parlamenta RS-a.
Pročitajte još:Evakuacija tržnog centra u Bijeljini zbog dojave o bombi!KRVAVI PETROVDAN BEZ KAZNE: Godišnjica stradanja srpskih civila i vojnika u Srebrenici i BratuncuDodik: Napad na Vučića je napad na srpski narod
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA