Najnovije

Evo šta su Putin i Erdogan rekli novinarima, posle pregovora od četiri sata

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je nivo nasilja u Siriji smanjen, te da su se stekli uslovi za sprovođenje međusirijskog dijaloga.
Kako je rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa liderom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom u Sočiju, rad Rusije, Turske i Irana, kao zemalja-garanata, donosi vidljiv rezultat.
„Informisao sam Erdogana o nedavnim pregovorima u Iranu, kao i o zajedničkoj izjavi Rusije i SAD o Siriji“, rekao je Putin i dodao da je neophodno nastaviti sa naporima kako bi došlo do dugoročne stabilizacije situacije u Siriji.
On se osvrnuo i na projekte koje Rusija realizuje u Turskoj istakavši da ruska korporacija za nuklearnu energiju „Rosatom“ uskoro započinje realizaciju projekta izgradnje nuklearne elektrane „Akuja“.
Erdogan je takođe potvrdio da su se stekli osnovi kako bi se prešlo ka pronalasku političkog rešenja sirijske krize i istakao da su pregovori u Astani i uvođenje zona deeskalacije doprineli smanjenju nasilja u Siriji.
Erdogan se, sa druge strane, osvrnuo i na bilateralne odnose Turske i Rusije, rekavši da se Ankara zalaže za ukidanje preostalih ograničenja u trgovinskim odnosima.
On je iskoristio priliku i pozvao ruskog predsednika da doputuje u Tursku kako bi prisustvovao polaganju kamena temeljca i početku radova na izgradnji nuklearne elektrane „Akuja“.
Inače, pregovori dvojice lidera trajali su preko četiri sata. Prvobitno su se pregovori odvijali u nešto širem formatu, nakon čega su se predsednici izdvojili i nastavili pregovore u užem formatu.
Pročitajte OVDE kako je Putin oduvao Amerikance i zašto nije imao sastanak sa Donaldom Trampom?
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Lazanski  - Rusija sigurno privodi kraju operaciju Sirija, pobeda Asada i Putina.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA