Najnovije

RUSI OBJAVILI DOKAZ SARADNJE PENTAGONA I ID: Kolona terorista koju Amerikanci nisu hteli da bombarduju (FOTO)

Pentagon je optužio Ministarstvo odbrane Rusije da širi lažne tvrdnje da Sjedinjene Države i njihovi saveznici u Siriji sarađuju sa Islamskom državom.

Kolona terorista koju Amerikanci nisu hteli da bombarduju (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Portparol štaba američke koalicije na Bliskom Istoku pukovnik Rajan Dilon ocenio je da su izjave ruskog vojnog vrha tačne koliko i snimci napada njegove avijacije i da se zato služi „rekama laži”. Dilon je dodao da se Rusi u Siriji u poslednje vreme „suočavaju sa nekim neuspesima, da su njihovi avioni kod Alepa ubili 50 civila, da sirijska armija još nije oslobodila Abu Kemal, a da ima problema i u Deir-ez-Zoru. Naglasio je: „Sve što u poslednje vreme objavljuje Ministarstvo odbrane Rusije izaziva podozrenja i ne odgovara stvarnosti. Video sam danas jedno njegovo saopštenje u kojem je korišćena fotografija iz video-igre. Tvrdnje Moskve da koalicija koju predvode SAD sarađuje sa bojovnicima Islamske države potpuno su netačne i lažne”. Ministarstvo odbrane RF objavilo je noćas realne fotografije kolone pripadnika ID koja se kreće prema Iraku – umesto „ranije greškom korišćene”. Posebno je naglasilo da je odbijanje Amerikanaca da bombarduju kolonu terorista koji su bežali iz Abu Kemala „objektivni fakat, registrovan u transkriptima pregovora” i da je zato „dobro poznato američkoj strani”.

Vojni vrh RF posebno je naglasio da su američki avioni aktivno ometali avijaciju Vazdušnbo-kosmičkih snaga Rusije koja je nameravala da unušti teroriste koji su pregrupisavali snage u okolini Abu Kemala. Šef komisije gornjeg doma ruskog parlamenta za informacionu politiku – Aleksej Puškov – upozorio je da Sjedinjene Države štite Islamsku državu jer je čuvaju za svoje zadatke na nekom drugom mestu.

Povodom izjave Pentagona da američke trupe neće napustiti Siriju pre nego što pregovori u Ženevi donesu rezultate, Puškov je ocenio: „Matis tvrdi da SAD imaju pravo da budu u Siriji radi borbe sa Islamskom državom. Kao prvo: to pravo im nisu dali ni Sirija ni Ujedinjene nacije. A drugo: SAD se i ne bore protiv ID nego je čuvaju za novu ulogu”.

Strateška milost Rusije omogućava Americi da sačuva obraz u Siriji. Više o tome čitajte OVDE. Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Veliki broj civila počeo je da se vraća svojim domovima u oslobođeni Deir Ez-Zor nakon šest godina.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA