Najnovije

VEZA IZMEĐU CIA I TREĆEG RAJHA: Evo ko je bio ukrajinski "poglavar" Stepan Bandera!

Elektronska bibilioteka Centralne obaveštajne agencije je objavila dokument na četiri strane iz 1951. godine, u kom se navodi da je ikona ukrajinskog nacionalizma, Stepan Bandera, bio nemački špijun.

Stepan Bandera (Ilustracija: myklad.biz)

Ovi dokumenti su se prebačeni u elektronsku formu pre 10 godina, ali su postali dostupni javnosti tek nedavno. Shvatajući da su slučajnosti u ovom odeljenju izuzetno retke, može se pretpostaviti da se priprema nova faza specijalne operacije u Ukrajini. Ukrajinski radikalni nacionalisti bi trebalo dvaput da razmisle o svojoj budućoj sudbini i tome da li ih pripremaju za odbacivanje. Ako ovaj dokument nije dovoljan, možete kopati dublje u arhive CIA. Biće vam na raspolaganju 293 stranica različitih dokumenata na temu nacizma i Bandere lično. Saznaćete da je Stepan Bandera sarađivao ne samo sa Trećim rajhom, već i sa samom CIA.

U dokumentima se direktno navodi da je Stepan Bandera - ukrajinski fašista i Hitlerov profesionalni špijun, koji je nosio i nemačko konspirativno ime 'Konzul 2'. Nemački list Der Spiegel, je još davne 1959. godine, kada je Bandera i umro, pisao o tome zašto je on pušten iz poljskog zatvora. Za one koji žele više da saznaju o razotkrivenim tajnama "ukrajinskog Pavelića", u pretrazi onlajn baze podataka vam može pomoći da koristite "Consul 2" a ne "Stepan Bandera", pošto je u najvećem broju dokumenata CIA upravo tako nazivan ukrajinski "poglavar". Kojih 13 porodica kontroliše čitav svet, pročitajte OVDE.
Izvor: Webtribune.rs, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ukrajinci ovako svake godine slave rođendan Stepana Bandere:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA