Najnovije

ŠOKANTNO: Slika srpske crkve i mapa Kosova nađeni u Bin Ladenovom kompjuteru!

Među dokumentima pronađenim u računaru ubijenog lidera terorističke Al Kaide Osame bin Ladena, koje je objavila američka Centralna obaveštajna agencija (CIA), nalazi se fotografija Hrama Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici i mapa grada.

Osama bin Laden (Foto: Jutjub)

Pregledom 470.000 fajlova obelodanjenih 1. novembra ove godine na sajtu CIA-e, "Politika" je pronašla mapu Kosovske Mitrovice, kao i fotografiju Hrama Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici.
- Pronašli smo i baner na kom piše `Kosovo džihad - muslimansko istrebljenje kosovskih hrišćana`, kao i mapu Kosova iz doba Otomanskog carstva na kojima su prikazani Priština i Vučitrn - navodi list.
Pretragom interneta utvrdili su da su mapa Kosovske Mitrovice i fotografija crkve u tom gradu prvobitno objavljeni na sajtu Bi-Bi-Sija u tekstu pod naslovom "Kosovski Srbi se suočavaju sa teškim odlukama".
Reč je o reportaži o životu u severnom i južnom delu Mitrovice koja je objavljena 14. marta 2007. godine, nepunih mesec dana posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.
Kompjuter u kome se nalaze ovi fajlovi, otkriven je u akciji američkih specijalaca u kojoj je 2011. godine ubijen vođa Al Kaide u Pakistanu, a sadrži više stotina hiljada fajlova sa dokumentima, video-snimcima i fotografijama.
Penzionisani profesor Univerziteta u Beogradu i stručnjak za antiterorizam Milan Mijalkovski rekao je za list da je odavno poznato postojanje plana 2020. Al Kaide u kojem se Balkan projektuje kao deo budućeg Kalifata i da je verovatno otuda interesovanje Bin Ladena za Kosovo i Metohiju.
Prema njegovim rečima, višegodišnje istraživanje delovanja terorističke Al Kaide pokazalo je da su njihovi operativci uglavnom prikupljali informacije o mestima na koje pretenduju i na kojima mogu da postignu efekat terorizma.
Pročitajte OVDE kako to Holivud opet pokušava da blati srpske heroje?
Izvor: Srna/Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pre pet godina, Osama bin Laden ubijen je u napadu američkih specijalnih snaga u Pakistanu. Taj se događaj smatra prekretnicom u borbi protiv Al Kaide. Pogledajte koliki su sada uticaj i moć organizacije koju je predvodio.

Bonus video

Kako je Osama Bin Laden razvijao svoju političku agendu u svom prvom dolasku u Pakistan 1981. godine i kako se sin bogate saudijske porodice pridružio gerilama u Afganistanu u borbi protiv SSSR-a i iz toga izrastao u strah i trepet celog sveta.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA