Najnovije

PATRIJARH IRINEJ: Presuda Mladiću je delo đavola!

Patrijarh srpski Irinej je prokomentarisao hašku presudu izrečenu Ratku Mladiću, generalu Vojske Republike Srpske, koji je osuđen na doživotnu robiju, rečima da je to nešto što je bilo sasvim očekivano.

Patrijarh Irinej (Foto: Jutjub)

On je istakao da je uveren da je i ta presuda, kao i svaka druga protiv Srba tu „jer silni svetski moćnici rade đavolska dela“.
- Još jedan Srbin osuđen je u Hagu. Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen i da će sve biti tako i mi, nažalost, tu ništa ne možemo da učinimo. Sve se to dešava jer silni svetski moćnici rade đavolska dela, a mi trpimo posledice - kaže na samom početku poglavar SPC.
Patrijarh konstatuje da nepravda što se u Hagu sudi samo srpskim generalima, a što se svi ostali puštaju na slobodu traje dugo i da joj se ne vidi kraj.
- Nije od juče da ispada da su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini - ističe patrijarh, dodajući da se sa tom velikom nepravdom samo na jedan jedini način možemo izboriti...
- Sa tom nepravdom možemo se boriti jedino tako što ćemo voditi računa o sebi, biti jedinstveni i složni, što ćemo raditi više i gledati svoja posla. Drugog načina nema - zaključio je patrijarh srpski.
Podsećanja radi, Haški tribunal osudio je u sredu generala i ratnog komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora zbog doprinosa izvršenju genocida u Srebrenici, zločina protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja rata u BiH. Presuda Mladiću izazvala je brojne i burne reakcije u Srbiji, regionu i svetu.
Pre samog izricanja presude Mladić je udaljen iz sudnice jer je vikao: „Laž, laž, sve je laž, mamicu vam je*em natoovsku.“
Sudija Alfons Ori pročitao je presudu Ratku Mladiću, a tokom čitanja je određena pauza na molbu generala Mladića, kome je pozlilo. Mladić se, ipak, nakon dvadeset minuta vratio u sudnicu i burno protestovao, tražeći da se čitanje presude prekine i da se odmah izrekne kazna, ili da se čitav proces odloži.
Mladićev branilac Dragan Ivetić rekao je da je tokom pauze Mladiću tri puta izmeren pritisak i da je prvi put bio 175/76, drugi put i 180/80 i treći put 180/80.
Ratko Mladić je posle izricanja poručio da će se dok je živ boriti da se otkrije prava istina o borbi Srba u tom ratu.
- Ovo je bilo samo prvo poluvreme, boriću se da se ukinu ove nametnute laži i otkrije prava istina o borbi Srba. Ovo je bilo samo prvo poluvreme - poručio je Mladić preko svog sina Darka Mladića.
Beograd je juče osvanuo sa ispisanim grafitima podrške generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, koji je osuđen pred Haškim sudom. „Tvoja časna borba, naša večna sloboda” i „General Ratko Mladić” grafiti su ispisani širom prestonice Srbije. Presuda Mladiću je cena koju Srbija plaća za ulazak u EU. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vojislav Šešelj u emisiji povodom izricanja presude generalu Ratku Mladiću na RTV Pink.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA