Najnovije

LAŽEŠ! ZAŠTO TOLIKO LAŽEŠ?! Žestok obračun Maje Gojković i Zorane Mihajlović u Skupštini! (VIDEO)

Opet varniči među funkcionerkama naprednjaka. Zorana Mihajlović je Maji Gojković rekla u lice da laže, na šta je predsednica parlamenta napustila salu i nije vodila zasedanje.

Zorana Mihajlović i Maja Gojković (Ilustracija: Pravda)

Poslednja u nizu svađa među političarima vladajuće koalicije odigrala se između ministarke Zorane Mihajlović i predsednice Skupštine Maje Gojković, a njih dve su se verbalno zakačile pre dva dana već na samom početku zasedanja. Na dnevnom redu bilo je usvajanje seta infrastrukturnih propisa. Čim su seli u poslaničke klupe predstavnici opozicije su tražili da Gojković objasni zašto je sednica zakazana "svega 24 sata i jedan minut ranije". To je opozicione poslanike onemogućilo da podnesu predloge za dopunu dnevnog reda jer su praktično za to imali - samo taj jedan minut. Gojkovićeva je isprva rekla da je sednicu sazvala isključivo jer su je "zamolile predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, pošto bi te tačke, da nisu stavljene na dnevni red, imale posledica po državu". Kako se rasprava zahuhtavala, Gojkovićeva je odgovornost za "zakasnelo" zakazivanje prebacila na ministarstvo Zorane Mihajlović. U tom trenutku ministarka se okrenula i odbrusila predsednici parlamenta: - Lažeš! Zašto toliko lažeš? - Ja se tebi ne mešam u rad ministarstva, a nećeš ni ti u to kako ja vodim parlament - uzvratila je kroz zube Gojkovićeva. Predsednica Skupštine je odmah napustila zasedanje, a potom je kao jedini prisutni zamenik Veroljub Arsić preuzeo vođenje sednice. Gojkovićeva se nije više vraćala u skupštinsku salu, što za nju nije uobičajeno jer i kada se dogodi da napusti zasedanje, ona se tokom dana vrati. O svađi dve funkcionerke po skupštinskim kloarima se prenose razne verzije uzroka. Po jednoj, ministarku je najviše zabolelo to što je Gojkovićeva rekla da ni njoj nije jasno zašto je sada toliko hitna "ta ratifikacija sporazuma koji stoje od avgusta", a zna da je Vlada 26. oktobra, a ne u avgustu, usvojila ugovor o Transportnoj zajednici. Međutim, to nije jedino pojašnjenje događaja i svađe. - Gojkovićeva je svesno zakazala sednicu parlamenta s minutom vremena više od 24 sata da bi onemogućila opoziciju da bilo šta pismeno dostavi. I to je uradila jer je trebalo da putuje, a da nije tako hitno sazvala, opozicija bi dopunila dnevni red pa se zasedanje se ne bi završilo u željeno vreme predsednice - rekao je jedan od poslanika vladajuće koalicije za Blic. Iako do sada nije bilo javnih prepirki Gojkovićeve i Mihajlovićeve, unutar SNS se odnos njih dve najčešće opisuje sa "ne mirišu se".

"Nismo u sukobu"

Maje Gojković nije bila raspoložena da prokomentariše ova dešavanja, a Zorana Mihajlović na pitanje o svađi kratko je odgovorila: - Nisam u sukobu sa Majom Gojković. Za ministarku Mihajlović poznato je da se ne suzdržava od verbalnih obračuna čak ni sa partijskim kolegama. NJena prepirka sa bivšim predsednikom Tomislavom Nikolićem trajala je koliko i njegov mandat, a "varničila" je i sa ministrima Zoranom Đorđevićem i Aleksandrom Vulinom. Javno je odbrusila i premijerki Ani Brnabić, dok su joj od koalicionih partnera "na tapetu" najčešće socijalisti Ivica Dačić i Milutin Mrkonjić. Ivica Dačić tvrdi da niz zemalja preispituje svoju odluku o priznavanju nezavisnosti južne srpske pokrajine. Više o tome pročtajte OVDE.
Izvor: Blic, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Neprmerena reakcija ministarke Mihajlović tokom govora premijera Ane Brnabić:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA