Najnovije

RUSI SU TO VEĆ URADILI: Putin pozvao zemlje koje poseduju hemijsko oružje da ga unište!

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je pozdravni telegram delegatima 22. sednice Konferencije država-članica Konvencije za zabranu hemijskog oružja i pozvao države koje ga poseduju da ulože sve napore da što pre unište svoje zalihe, navodi se na sajtu Kremlja.

Vladimir Putin (Foto: Kremlin.ru)

On je naveo da je 2017. godina obeležena potpunom likvidacijom ruskog hemijskog oružja. Ruski predsednik je ovaj događaj nazvao važnim korakom na putu ka pouzdanijem i stabilnijem miru. Putin je naglasio da je eliminisanje hemijskog oružja u Rusiji sprovedeno pod strogom međunarodnom kontrolom i u potpunoj saglasnosti sa odredbama Konvencije.
Predsednik se takođe izrazio Tehničkom sekretarijatu Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) i državama-učesnicama za dugogodišnju blisku saradnju i izrazio nadu za daljom efikasnom saradnjom sa ovom organizacijom.
„Pozivamo države koje poseduju hemijsko oružje da prate naš primer i ulože sve napore kako bi se u najkraćem roku završilo uništavanje raspoloživih rezervi, a zemlje koje su i dalje van međunarodno-pravne oblasti Konvencije — da se pridruže bez odlaganja. Uveren sam da će pokazivanje čvrste političke volje omogućiti postizanje našeg zajedničkog cilja — stvaranja sveta bez hemijskog oružja“, naglašava se u telegramu.
Pročitajte OVDE kakav je to izazov Rusija bacila Amerikancima?
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tim UN-a koji istražuje korištenje hemijskog oružja u Siriji biće raspušten nakon što je Rusija uložila veto na produženje njegove misije. Tim potezom blokiran je pokušaj Japana da se istraga produži za još 30 dana.

Bonus video

Po snazi je odmah iza nuklearnog oružja, jače je od hemijskog, ali znatno jevtinije. Možete li da zamislite da neko zarazi hranu pripremljenu za posluženje u desetinama aviona? Posledice ovog terorističkog akta mogle bi biti nesagledive, mnogo veće od onih koje stvara klasično naoružanje. Biološko oružje ogromna je pretnja današnjice, a opasnost od bioterorizma je realna i postoji svuda u svetu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA