Najnovije

STRAH OD REAKCIJE MOSKVE: Savet Evrope razmatra ukidanje sankcija Rusiji

"Fajnenšel tajms", pozivajući se na generalnog sekretara Saveta Evrope Torbjorna Jaglanda, piše da ta organizacija razmatra mogućnost donošenja odluke o ukidanju sankcija Rusiji, jer se plaši povlačenja Moskve iz Saveta Evrope. Raste razumevanje da su sankcije Rusiji apsurdne, rekao je član Odbora za međunarodne poslove ruske Dume Sergej Železnjak.

Jagland (Foto: coe.int)

"Biće veoma loše ako Rusija napusti ovu organizaciju, jer su konvencija i sud veoma važni za građane Rusije", rekao je Jagland i naveo da bi povlačenje Moskve iz Saveta Evrope imalo negativan uticaj na Evropu, prenosi Sputnjik.
Jagland tvrdi da ćemo tada dobiti Evropu bez Rusije, što će biti veliki korak unazad.
Odbacio je navode da su se ruski zvaničnici sastajali sa njim i pretili da će se povući iz organizacije.
Prema Jaglandovim rečima, odbijanje Moskve da plati doprinose za budžet Saveta Evrope može dovesti do toga da Rusija napusti organizaciju dobrovoljno ili na inicijativu drugih zemalja.
Generalni sekretar Saveta Evrope naglasio je da organizacija neće dovoditi u pitanje svoje principijelne stavove i priznati "aneksiju" Krima, ali i da je neophodno trezveno proceniti ovlašćenja organizacije koja štite ljudska prava svuda gde žive ljudi, uključujući i Rusiju i Krim.
Savet EU je 28. juna ponovo produžio za šest meseci restriktivne ekonomske mere protiv Rusije.
Evropa postaje svesnija da su sankcije koje je uvela Rusiji uzaludne, izjavio je član Odbora za međunarodne poslove ruske Dume Sergej Železnjak.
"U Evropi raste shvatanje da ne može da reši najozbiljnije probleme i izazove bez Rusije i svesna je da je politika sankcija besmislena i uzaludna, kao i da je anti-ruska histerija neodgovarajuća", rekao je Železnjak agenciji Tass.
Prema njegovim rečima, postaje sve očiglednije za "mudre Evropljane" da ne postoji veza između sankcija uvedenih Rusiji i ukrajinske krize.
"Osim toga, anti-ruske sankcije su veliki udarac nacionalnim privredama u Evropi i izazivaju veliko nezadovoljstvo građana evropskih zemalja", rekao je on.
Rusi prekopirali američki zakon, Zapad ih proziva zbog pretnji slobodi govora. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Amerika otpočela rat protiv Rusije sankcijama 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA