Najnovije

DAČIĆ: Ne želimo da nam izvuku stolicu, gledamo svoj interes

Srbija želi da zadrži svoje "delikatno balansiranje" između Zapada, Rusije i Kine, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u intervjuu za "Rojters".

Dačić (Foto: Jutjub)

"Ono što ne želimo je da nam neko izvuče našu sopstvenu stolicu ispod nas... važno je videti šta je u našem najboljem interesu", rekao je Dačić.
Rojters podseća da je američki zvaničnik Hojt Brajan Ji nedavno u Beogradu rekao da Srbija ne može da sedi na dve stolice istovremeno, izazvavši burne reakcije u Beogradu.
Dačić je uporedio protivljenje Srbije nezavisnosti Kosova sa odbijanjem Španije da prizna katalonski referendum o secesiji.
"Ako Španija može da se bori za svoj koncept Katalonije onda mi Srbi možemo da se borimo za svoju zemlju", naveo je šef srpske diplomatije.
Dodao je da bi Srbija, koja smatra i ceni Kosovo kao svoju istorijsku kolevku, trebalo da traži "međunarodnu konferenciju" koja bi sprečila buduće ratove "za ceo jedan vek".
Vojislav Šešelj bez dlake na jeziku u Skupštini: "Proterati iz Beograda ukrajinsko g***o ambasadora Aleksandroviča". Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dačić: Isti je put Kosova i Katalonije
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA