Najnovije

KAKAV PREOKRET: Sirijske snage neverovatnim potezom stigle na kapije Al Bukamala! (FOTO/VIDEO/MAPA)

Snage Sirijske arapske armije i njihovi saveznici nalaze se na svega 5 kilometaea od poslednjeg uporišta Islamske države Al Bukamala.

SAA spremna za udar na Bukamal iz Iraka (Foto: JuTjub, Pravda)

Na snimcima koje je danas objavila iračka televizija iz konačno očišćenog grada Al Kaima smeštenog na najvažnijem iračko-sirijskom graničnom prelazu, primećeno je prisustvo Sirijske arapske armije (SAA) unutar iračke teritorije. Na snimcima iz Al Kaima se mogu videti sirijski tenk T-90 i borbeno vozilo "šilka", opremljeno sistemom za aktivnu odbranu sirijske proizvodnje Sarab-1.
Syrian Army Preapres To Attack ISIS-held City Of Al-Bukamal From Inside Iraqi Territory (Map, Photos, Video)


Sarab-1 na šilki Iračka televizija Aleteja, koja je objavila ovaj snimak, tvrdi da je nekoliko specijalnih odreda Hezbolaha i SAA, kao i nekoliko oklopnih jedinica, prešlo iračku granicu još 17. septembra.
Prema spekulacijama Al Arabije, predstavnici iračkih snaga sredinom prošlog meseca putovali su u Damask, gde je dogovorena saradnja SAA i Iračke vojske sa obe strane granice, kada su, navodno potpisani i dokumenti koji omogućavaju kretanje vojski na obe teritorije.

Ukoliko su ovi navodi tačni, konačnim čišćenjem Al Kaima, sirijsko-iračke snage sada se nalaze na svega 5 kilometara od konačnog cilja - poslednje "prestonice" Islamske države - Al Bukamala i u velikoj su prednosti u odnosu na američko-kurdsku koaliciju, koja je u trci za osvajanje najvažnijeg graničnog prelaza na sirijsko-iračkoj granici. Da je napad sa teritorije Iraka realna opcija, potvrđuje i žestoko pojačavanje dejstava ruskih vazduhoplovnih snaga i krstarećih raketa po ciljevima u Bukamalu, o čemu više možete da saznate OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA