Najnovije

NIKO IH VIŠE NE ZAUSTAVI: Sve brojnije sirijske snage jurišaju na severu Hame! (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija (SAA) i dobrovoljačke Snage nacionalne odbrane (SNO) oslobodile su selo Šakusija, koje je od visokog strateškog značaja za dalje napredovanje na severoistoku sirijske pokrajine Hame, saopštilo je medijsko krilo Hezbolaha.

I jedinice SSNP-a na severoistoku Hame (Foto: SSNP)

Sa svoje strane, glasila povezana sa terorističkom organizacijom Hajat tahrir al Šam, izveštavaju da su u dejstvima navođenih raketa protiv nadolazećih snaga SAA, uništili jedno oklopno vozilo i onesposobili jedan sirijski tenk u blizini brda Um Kazim. "Opoziciona" koalicija "Slobodna sirijska armija" takođe je učestvovala u borbama, rame uz rame sa teroristima HTŠ-a. Oni su se pohvalili uništavanjem jednog sirijskog tenka. Montaža snimka koji su prikazali uliva sumnje čak i u te tvrdnje, pošto tenk deluje prilično neoštećeno:
Prema izveštajima "opozicionih" medija, tokom današnjeg dana ruska avijacija izvršila je 16 udara na avio-bazu Abu Duhur, koja se nalazi u rukame terorista HTŠ-a na jugozapadu pokrajine Alepo, što navodi na zaključak da je upravo ta vojna instalacija prva stanica sve brojnijih sirijskih snaga na ovom području.

Kako su teroristi HTŠ-a danas, uz podršku izraelskih snaga, pokušali masovnu ofanzivu na Golanskoj visoravni, pa brže-bolje potprašili pete, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dejstva sirijske vojske na više frontova (2.10.2017):
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA