Najnovije

UNIŠTEN KOMANDNI CENTAR AL KAIDE: Rusi krče put prema Idlibu! (MAPA)

Ruske vazduhoplovne snage dejstvovale su po glavnom štabu sirijske Al Kaide - Hajat Tahrir al Šama (HTŠ) na severoistoku sirijske pokrajine Hame.

Ruska avijacija u Siriji (Ilustracija: Pravda)

Prema izveštaju Sirijske arapske armije (SAA) ruske snage su u potpunosti uništile instalaciju terorističke grupe, a u napadu je ubijeno najmanje 13 pripadnika HTŠ-a koji su se nalazili u zgradi.
Među eliminisanim teroristima nalaazio se i komandir iračkog krila Al Kaide, navodi se u saopštenju. Operacija je izvršena na teritoriji grada Rajana, koji je centar aktivnosti HTŠ-a u ovom području.
Na povezanom delu fronta, na zapadu pokrajine Alepo sirijske snage i njihovi saveznici nastavili su da pomeraju liniju fronta prema Idlibu.

Operacije najvećeg intenziteta izvedene su južno od grada Kanasira, koji se smatra centrom predstojeće ofanzive ka Idlibu.
Prema izveštaju Hezbolaha, SAA i Snage nacionalne odbrane (SNO) u današnjim operacijama na tom području oslobodile su selo Rašadijai njegovu okolinu. Sirijska i ruska avijacija su, samo tokom prethodna 24 časa izveli više od 200 napada na HTŠ na jugozapadu Alepa i severoistoku Hame, preneli su sirijski "opozicioni" mediji. Osim sukoba sa HTŠ-om, sirijske snage se suočavaju i sa "umerenom opozicijom" iz tzv. "Slobodne sirijske armije" (SSA), čije frakcije uživaju podršku SAD-a, Saudijske Arabije, Turske, Izraela...  Prema saopštenju grupe DŽejš al Iza, koju podržava SAD, na severu Hame je tokom današnjeg dana ubijeno osam njihovih pripadnika u borbama sa snagama lojalnim Damasku, što potvrđujenjihovu uključenost u operacije HTŠ-a. Na frontove severa Hame i jugozapada Alepa i dalje pristižu brojna pojačanja sirijskim nagama, a SNO je objavio da je na front danas pristiglo 300 boraca povučenih sa linije razgraničenja u južnoj pokrajini Daraji. Snimke trijumfalnog ulaska i borbi za poslednju "prestonicu" Islamske države grad Al Bukamal, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Hronološki snimci Bitka za sever Hame u martu 2017:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA