Najnovije

OBELEŽILI METE: Turci objavili položaje 13 najvećih američko-kurdskih skladišta oružja u Siriji! (MAPA)

Turski mediji objavili su danas mapu sa pozicijama 13 najvećih skladišta oružja u sirijskim pokrajinma Alepo, Raka i Hasaka, u kojima, kako se navodi, SDF čuva oružje i municiju koju su dobili od američke koalicije.

Turske operacije u Siriji izvode se u punoj koordinaciji sa Rusijom (Ilustracija: Pravda)

Prema ovim navodima skladišta se nalaze u područjima gradova Afrin, Ajn al Arab, Sirin, Harab Isk, Čalabija, Tal Abjad, Soluk, Dirbasija, Gibse, Tal Bajdar, Hul, Malikija i u Zoni 47.


Mapa: Anadoly Agency SDF uglavnom dobija američko oružje preko sirijsko-iračkog graničnog prelaza Semalka, a isporuke su naročito intenzivirane od kada su iračke vlasti objavile nameru da povrate kontrolu nad prelazom, koji se nalazi u rukama Pešmergi, glavne oružane formacije iračkih Kurda, navodi turska agencija Anadolu. Nedavno je zabeležena i ova isporuka "hamvija" sirijskim Kurdima: Kurdi, osim dopremljenog oružja, takođe imaju i značajnu proizvodnju oružja, pretežno smeštenu u Afrinu i okolini, na severozapadu pokrajine Alepo. Prema saznanjima do kojih su došli sirijski mediji, prateći trag turskih informacijama, najveća od ovih skladišta su ona u Malikiji i Tal Bajdaru. Velike količine oružja kojim se u poslednje vreme snabdevaju kurdske snage koje uživaju podršku Vašingtona, nagoveštavaju da se SDF sprema za bitku protiv turske ili sirijske vojske, pošto je Islamska država u ovom području davno uništena.
Iako je Vašington obećao ne samo zaustavljanje vojne pomoći, već i povratak oružja iz Sirije u SAD, mala je verovatnoća da će se tako nešto u ovom trenutku i dogoditi. A šta je lično obećao Donald Tramp Redžepu Erdoganu, pročitajte OVDE. Prvi put u istoriji Rusije, komandant ratne avijacije postao je pešadinac - zovu ga "čelična pesnica", a zgazio je teroriste u Siriji. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Amerikanci i Kurdi u borbama za Raku:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA