Najnovije

AMERIKANCI I KURDI U BEŽANIJI: Islamska država nadire na istoku Deir Ez Zora! (FOTO)

Jurišna grupa terorista Islamske države pogrenula je široke operacije u blizini naftnih polja Omar na istočnoj obali Eufrata u pokrajini Deir Ez Zor.

Teroristi u ofanzivi na Omar polja (Foto: Amak)

Nakon potpunog izbacivanja Islamske države iz pustinjskih prostranstava na istoku Iraka, teroristička grupa koja se nalazi na zapadu Sirije dobila je značajna pojačanja, koja su im omogućila da sprovedu ofanzivne operacije protiv jedine protivničke strane sa kojom se graniče - kurdsko-američkom koalicijom. Prema prvim izveštajima koji su pristigli sa te teritorije, nastradalo je najmanje 14 boraca kurdskog SDF-a i zauzete su tri kontrolne tačke od proameričke organizacije južno od najvećeg nalazišta "crnog zlata" u Siriji - naftnih polja Omar. Iako su izvestili o napadu i povlačenju, SDF i "koalicija" nisu otkrili koje sa koje tri tačke su povukli svoje vojnike koji su se našli na udaru terorista. Islamska država je, sa druge strane, objavila foto-reportažu iz operacije na južnom obodu Omar polja:














Sa zapadne strane Eufrata sirijske snage nastavile su čišćenje pustinjskih predela koji su još uvek "inficirani" teroristima, a tokom prethodnih dana obezbeđeno je dodatnih 2.000 kvadratnih kilometara teritorije:
Military Situation In Eastern Syria On December 10, 2017 (Map Update)

Čuvene Gijatove snage Sirijske arapske armije na pragu su najveće pobede na Golanskoj visoravi u dosadašnjem toku Sirijskog rata. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako su Amerikanci ušli na naftna polja Omar u oktobru ove godine:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA