Najnovije

ASADOVA VOJSKA JURIŠA NA TERORISTE U JUGOZAPADNOM ALEPU: SAA zauzela važna mesta (MAPA/VIDEO)

Sirijska arapska armija (SAA) je nastavila vojne operacije na jugozapadu provincije Alepo i zauzela je nekoliko naseljenih mesta koja su bila pod kontrolom terorista Tahrir al Šama, prenosi Hezbolahovo medijsko krilo u Siriji.

SAA (Foto: RIA Novosti)

SAA je nastavila vojnu operaciju protiv terorista Tahrir al Šama u jugozapadnom delu provincije Alepo i zauzela je brdo Siriatel i brdo Rsm al Kabarah, jugozapadno od grada Kanasir. Hezbolah je javio da je sirijska vojska započela napade i na sela Rsm Sajala i Ramlah južno od Siriatela.



Mapa: Southfront


Podršku sirijskoj vojsci su pružili i ruski bombarderi, koji su izvršili 20 vazdušnih napada na pozicije Tahrir al Šama na jugozapadu provincije Alepo. Sa druge strane, novinska agencija Iba, koju podržava Tahrir al Šam, objavila je da su teroristi odbili napad SAA i ponovo preuzeli brdo Siriatel. Iba je navela da je pet vojnika SAA ubijeno tokom borbe za Siriatel. A kako je ID iskoristila odsustvo Tigrovih snaga i iznenadno zauzela sela u dolini Eufrata, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA