Najnovije

SCENE KOJE SU ZGROZILE SVET: Pišu "Erupcija nasilja"! A šta se zapravo desilo na jugu? (VIDEO)

Partizan i Crvena zvezda su u 156. večitom derbiju odigrali nerešeno (1:1), ipak, malo je onih koji posle 90 minuta igre u Humskoj mogu da pričaju samo o fudbalu. Incident koji se dogodio na južnoj tribini stadiona crno-belih zgrozio je Srbiju. Šta se zapravo dogodilo?

Žandarmerija odvodi huligane (Foto: Jutjub)

U 16. minutu večitog derbija, krenula je opšta tuča na tribini na kojoj su najvatrenije pristalice navijača Partizana. Kada su na severu upaljene baklje, na jugu je došlo do incidenta koji je za posledicu imao krvave otvorene glave, navijača koji je morao da bude reanimiran i veliki broj povreda. Posle 10 brutalnih minuta situacija se smirila, a deo navijača je sa južne tribine izveden prebijen, spaljen i to bez odeće.
Šta se dogodilo na južnoj tribini? U navijačkim krugovima se šuška o dva moguća scenarija.
Prva priča koja je provejavala upravo zbog istovremene bakljade na "severu" i incidenta na suprtnoj strani stadiona, je da su na južnu tribinu navodno stigli navijači Crvene zvezde. Po tom scenariju, “delije” su među rivale došle da bi se osvetile, ali i vratile zastave bez kojih su navodno ostali u prethodnim obarčunima sa “grobarima”. Ta insinuacija je vrlo brzo odbačena kao potpuno netačna, iako su je od nekih domaćih medija prihvatile i pojedine strane novinske agencije.
Drugi scenario, koji se ispostavio kao tačan, je da su se “grobari” potukli između sebe. Prema toj verziji došlo je do tuče zbog prevlasti na južnoj tribini. Po svoj prilici, pojedini navijači crno-belih želeli su promene u načinu vođenja tribine, pa su večiti derbi iskoristili za “rušenje” grupa koje vode jug. Ovaj njihov pokušaj prevrata surovo je "ugušen".
Incident je bio užasan, a i ovoga puta fudbal je pao u drugi plan.
Svetski mediji u izveštajima iz Beograda sa 156. večitog derbija između Partizana i Crvene zvezde apostrofirali su scene navijačkog nasilja i podsetili da su problemi na tribinama redovna pojava još iz vremena raspada nekadašnje Jugoslavije.
Naslovi poput "Krvava bitka", "Erupcija nasilja" i slično dominiraju pre svega u britanski medijima poput "Sana" i "Dejli mejla" , a "Skaj sport" akcenat stavlja na to da su navijači nasiljem pokvarili dešavanja na terenu.
Zanimljivo, derbi je uslovno rečeno bio hit i na društvenim mrežama na Ostrvu, pogotovo jer je nekadašnji fudbaler Liverpula Sten Kolimor, sada stručni konsultant za fudbal, meč posmatrao uživo u Humskoj i to sa terena i okačio nekoliko snimaka na Tviter.
Francuski ugledni list "Ekip" apostrofira 17 povređenih u međusobnoj tuči navijača Partizana (u međuvremenu broj porastao na 20), a sajt "Jahu" pita da li je duel srpskih klubova definitivno najhaotičniji derbi na planeti.
Mediji u regionu takođe se bave neredima, ali sa blažim ocenama, jer i sami imaju slične probleme.
Hrvatski portal "Indeks" u prvi plan stavlja fotografije golih huligana dok ih policija izvodi sa stadiona, a bosanski "Kliks" navodi međusobni obračun navijača crno-belih.
Derbi između Partizana i Crvene zvezde, 156. po redu, završen je rezultatom 1:1.
Pogledajte OVDE kako je sve počelo.
Izvor: Blic/Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte snimke tuče na ovom derbiju.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA