Najnovije

AMERIČKI FAŠIZAM HARA MAKEDONIJOM: Masovna hapšenja svih koji su učestvovali u demonstracijama, nije pošteđena ni internet zajednica!

Na kraju druge decenije 21. veka u Makedoniji je na vlasti režim koji se služi fašističkim metodama, a koji je podržan od strane američke ambasade i država EU koje sebe smatraju „starom Evropom“.

Amerikanci otvoreno vode "demokratsku" Makedoniju (Ilustracija: Pravda)

Ova vlast veštački i nasilno, izvan svake demokratske procedure, mimo volje naroda, postavljena od strane vašingtonske "duboke države", bez mnogo prikrivanja, izlažirala je i pokrala poslednje lokalne izbore održane 15. 10. 2107. godine. Mimo procedure i bez potrebnog broja glasova izglasala je predsednika parlamenta (27.04 2017) i sada kreće u hapšenje neistomišljenika, ne mnogo različitog od onoga što je viđeno u nemačkoj pre gotovo čitavog veka. Ovoga proleća, 77 dana je građanstvo Makedonije mirno protestovalo ulicama Skoplja. 27. aprila se, uz podršku i ucene američkog ambasadora u Makedoniji DŽesa L. Bejla, u Sobranju (skupštini) glasalo kriminalno i ilegalno. Pošto nije imao dovoljno za većinu među 120 poslanika, odnosno 61 glas, neki poslanici SDSM glasali su dvema rukama. Tako su se glasovi duplirali. Narod koji se nalazio ispred Skupštine ušao je da prekine tu šaradu, ali su ga specijalci i policija ubrzo najurili. Sada, nakon 7 meseci nacistička policija u Makedoniji hapsi mirne građane koji su predvodili proteste ili bili uz protest. Ne samo što su pohapšeni, već im je određen pritvor od čak 30 dana. Okrivljeni su za terorizam. Kao da su pripadnici Al Kaide ili Islamske države! Pored ostalih je uhapšen i svetski poznati operski pevač (bas) Igor Durlovski.    Takođe, uhapšen je i jedan od najboljih makedonskih glumaca, koji je glumio u desetak jugoslovenskih filmova Vlado Jovanovski. Uhapšen je i režiser Boris Damovski. On je, uz ostalo, autor satire obrađene u animiranim filmovima „Esnooki, Boris Damovski“. Uhapšeno je i poslato u pritvor 6 poslanika, uključujući i jednu ženu. Među njima je i raniji ministar policije Mitko Čavkov, koji je pre dva dana stupio i u štrajk glađu. Kada su ostali bez javnh ličnosti za privođenje, makedonske "demokratske" vlasti usmerile su svoju pažnju na internet aktiviste, pa je počelo masovno hapšenje ljudi koji su kritikovali režim putem Fejsbuka. Američka ambasada je, za kratko vreme od promene vlasti, uspela da i u raskolničku "Makedonsku pravoslavnu crkvu" ugradi svoje špijune i postavi ih za "vladike". Jedan od njih je i "vladika Evropski" Pimen, koji ne poseduje niti jednu odliku sveštenoga lica. Takve vladike, komentarišu Makedonci na društvenim mrežama, "žele da nas posvađaju sa Srbijom, a u korist NATO države Bugarske i da na taj način razjedine pravoslavlje". Za to vreme, Albanija i privremene šiptarske institucije na Kosovu i Metohiji zacrtale su datum za "ujedinjenje". Više o tome pročitajte OVDE. Zašto je uvedeno vanredno stanj na jugu Srbije, saznajte OVDE. Izvor: fakti.org, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA