Najnovije

Borka Milankov Crepulja: Korupcija je diktatura! (VIDEO)

Gošća „Duhovne trpeze“ TV Helmkast bila je Borka Milanov Crepulja, koja više decenija živi na relaciji Beograd – Ženeva, srpsko – švajcarska državljanka, bivši švajcarski diplomata, međunarodni stručnjak za mir, antiglobalista i učesnik brojnih antinato kampanja. U svojoj bogatoj karijeri bavila se, pored diplomatskih misija, i radom u OEBS-u pri kancelariji ODIHR, Kancelariji za demokratske institucije i ljudska prava, kao i u UNCHR-u kao posmatrač na izborima na prostorima nekadašnje SFRJ u periodu od 1996 – 2002. godine.

Borka Milankov Crepulja (Foto: Jutjub)

Do 2012.godine aktivno je bila angažovana kao savetnik u Pokretu 1389. Zbog podrške i učešća u protestima zbog hapšenja desničara, 2009.godine je provela 10 dana u ženskom zatvoru u Zabeli.
U najnovijem izdanju „Duhovne trpeze“ gošća autora i voditelja Žane Živaljević Borka Milankov-Crepulja govoriće o pokušajima da kroz „Asocijaciju volontera Švajcarska – Rusija“ važnim kulturnim i privrednim projektima neuspešno umreži Srbiju, u kojoj vlasti, sem kratkotrajno, nisu pokazali sluha za državni interes u ovoj saradnji. Milankov- Crepulja govoriće o svojim iskustvima sa mnogim akterima naše današnjice, među kojima i o dva susreta sa Vladimirom Putinom, predsednikom Ruske Federacije.
Kao poznati borac za ljudska prava i stručnjak za medijski rat, Milankov Crepulja tvrdi da je „uspeh svakog medijskog rata – poluistina“, te tako najoštrije kritikuje sve koji u Srbiji teroristički UČK zovu OVK: „Pripadnici UČK sami ne kriju svoje simbole i uniforme, a to što je Srbija u kolokvijalnom govoru prihvatila engleski prevod „Oslobodilačka“ služi joj na čast. Ko zna, ako ne zna ona kakva su nedela počinili „oslobodioci“ iz UČK! Prema tome, najmanje što moraju je da stvari u Srbiji zvou pravim imenom: UČK je UČK i nikakva OVK! To bi svaki Srbin morao da zna!“ – kaže Borka Milankov Crepulja.
Analizirajući političku i društvenu stvarnost u Srbiji, Milankov Crepulja ukazuje na brojne mane birokratije, apelujući na odgovornost kao imperativ demokratizacije. Izvor: Pravda/HelmCast

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Miša Vacić o učešću desnice u vlasti u Srbiji.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA