Najnovije

DOGOVORI OPOZICIJE: Jeremićeva stranka podeljena oko podrške Đilasu

Bivši gradonačelnik Dragan Đilas i rukovodstvo Narodne stranke saglasili su se juče da je potreban zajednički front za beogradske izbore, a Narodna će narednih dana doneti odluku o tome hoće li podržati Đilasa.

Vuk Jeremić (Foto: Jutjub)

Sastanak Đilasa sa Vukom Jeremićem održan je juče u sedištu Narodne stranke i trajao je tačno dva sata. Sa Đilasom je na razgovore došao njegov blizak saradnik Mlađan Đorđević, jedan od osnivača humanitarne organizacije “Naša Srbija”, dok su u delegaciji Narodne pored Jeremića bili i potpredsednici Zdravko Ponoš i Nikola Jovanović, kao i dramski pisac Siniša Kovačević i advokat Vladimir Gajić.
- Postignuta je saglasnost o tome da je potrebno formirati zajednički front opozicije za smenu aktuelne pogubne vlasti, kao i ponuditi Beograđanima jedinstvenu alternativu, koja će obezbediti prosperitet i održivi razvoj naše prestonice. Narodna stranka je spremna da pruži pun doprinos realizaciji,ovih ciljeva i u tom smislu će na organi stranke doneti formalnu odluku o modalitetima strateške saradnje sa Đilasom i Pokretom slobodnih građana - navodi se u saopštenju Narodne stranke posle sastanka.
Na sednici Predsedništva ove stranke održanoj pre nekoliko dana bilo je veoma burno. Članovi rukovodstva nisu mogli da se saglase oko toga treba li Narodna da stane iza bivšeg gradonačelnika. Najglasniji je bio potpredsednik Siniša Kovačević.
- Rasprava je bila prilično žestoka. Kovačević nikako nije želeo da prihvati da Đilas treba da bude taj jedan kandidat iza kojeg će stati čitava opozicija. Sanda Rašković Ivić i Miroslav Aleksić nisu bili oduševljeni, ali su pre za to da se stane iza Đilasa nego da se opozicija razdvaja po kolonama. Advokat Vladimir Gajić bio je izričito za to da se porži Đilas - navodi sagovornik iz vrha Narodne.
Pred Jeremićem i njegovom strankom sada će biti izazov da odobrovolje Kovačevića i ubede ga da je u interesu svih da se stane iza jednog kandidata, ma ko to bio.
Dragan Đilas i Vuk Jeremić nisu želeli ništa da komentarišu.
Narodna stranka je u  saopštenju pozvala i druge opozicione aktere da se pridruže ovim naporima.

Tadić: O podršci Đilasu kad dođe vreme

Lider SDS Boris Tadić nije juče precizno odgovorio da li će podržati Dragana Đilasa kao kandidata za gradonačelnika Beograda, rekavši da će svoj stav izneti kada dođe vreme.
Tadić je rekao da će “svako ko bude obećao borbu protiv kriminala imati podršku njegove partije na sledećim izborima”.
- Da bi se to desilo, moraju se sprovesti normalna procedura i normalni razgovori u opoziciji. Ja ne smatram da je dobro da se ljudi sami kandiduju pa da onda traže podršku. Normalna procedura je dogovor u opozicionim strankama - rekao je Tadić. Izetbegović ponovo provocira i tvrdi da su Srbi sami sebe proterali iz Sarajeva. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Jeremić šokirao javnost: Otkrio ko iz Makedonije pere novac uz pomoć srpskih vlasti!
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA