Najnovije

POBIĆE IH SVE DO JEDNOG: Sirijska armija odbila "mirovnu ponudu" terorista na Golanu i krenula u nemilosrdan juriš! (VIDEO)

Borbe na severozapadu Golanske visoravni nastaviće se do konačnog istrebljenja terorista ili barem dok ih ne ostane dovoljno malo da budu spremni na ispunjenje traženih sirijskih zahteva.

SAA u napadu (Ilustracija: Pravda)

Teški gubici koje trpe teroristi sirijske Al Kaide - Hajat Tahrir al Šama (HTŠ), kao i očigledno zatvaranje izraelske granice za njihove potrebe, primorali su ih da ponovo zatraže pregovore sa sirijskim snagama. 7. mehanizovana divizija Sirijske arapske armije (SAA), koja učestvuje u borbama u džihadističkom džepu Bejt DŽin na severozapadu Golanske vsoravni, objavila je danas javni izveštaj o pregovorima koje su vodili sa teroristima Hajat Tahrir al Šama. Prema njihovim navodima, džihadisti su poslali petoricu pregovarača, u pokušaju da pokrenu otvoreni Sporazum o pomirenju. DŽihadisti su pred predstavnike SAA izašli sa zahtevom da im bude obezbeđen prolaz do džihadističke enklave u Kunejtri, petnaestak kilometara južno od Bejt DŽina, što je SAA odbila. Predstavnici džihadista su se nakon toga vratili na konsultacije, da bi ubrzo ponovo zatražili pregovore i zatražili transport za Idlib, što im je, takođe, glatko odbijeno.
Nakon toga, izneli su predlog da predaju svoje položaje, ali da zadrže oružje, što im je, naravno, odbijeno. Umesto toga, vojska je džihadistima iznela zahtev da predaju sve one koji su slobodno prelazili na Okupirane teritorije i "sarađivali sa cionistima", što su džihadisti odbili.  Vojska je zatim izdala saopštenje u kom se navodi da se operacije neće više zaustavljati do ispunjenja zadatog uslova ili potpunog oslobođenja ovog prostora. Ubrzo zatim, objavljen je i snimak žestokih borbi koje jedinice SAA vode sa džihadistima na severozapadu Golanske visoravni: Da podsetimo, ranije ove nedelje džihadisti su istakli belu zastavu nad gradom Madarat al Mir, nakon što je SAA zauzela brdo Marvan, o čemu više možete da pogledate OVDE, sa kog je u poziciji da nacilja svaki milimetar ovog mesta. U vreme koje je bilo zakazano za pregovore, teroristi su, međutim, pokrenuli žestoku kontraofanzivu i povratili kontrolu nad brdom, oko kog se i dalje vode borbe. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA