Najnovije

GENERAL NELER, KOMANDANT AMERIČKIH MARINACA U NORVEŠKOJ: Dolazi rat!

Komandant američkih marinaca u Norveškoj - general Robert Neler – upozorio je svoje potčinjene da u regionu za koji su zaduženi može doći do „velike tuče”.

General Neler (Foto: Jutjub)

Kako prenosi portal Military.com, Neler je svojim potčinjenim nagovestio da bi uskoro mogli da budu prekomandovani, a američko vojno prisustvo u tom delu Evrope – prošireno: „Nadam se da grešim, ali dolazi rat. Zbog prisustva ovde, vi učestvujete u borbi. Političkoj i informacionoj”. General Neler je precizirao da će se uskoro u fokusu naći pacifički region i Rusija: „Zato ne smećite s uma zbog čega ste ovde. Oni nas posmatraju. Kao što vi posmatrate njih – tako i oni posmatraju vas”. Neler – koji trenutno pod svojom komandom ima 300 marinaca – naglasio je da bi taj broj ubrzo mogao da bude povećan na – 3.000. Amerikanci u Neorveškoj uvežbavaju ratovanje u teškim i složenim vremenskim uslovima. Rusija je u novoj američkoj strategiji nacionalne bezbednosti označena kao „jedna od glavnih pretnji”. A ostale su: Kina, Severna Koreja, Iran i Bliski Istok.        Američke jedinice stigle su u Norvešku u januaru 2017-te. Prvi put nakon Drugog svetskog rata.
On je takođe podsetio da Lovreković spada u retke novinare koji su bili društveno angažovani u kritici NATO pakta i njegovih eksponenata i neskriveno kritikovali režim Mila Đukanovića u Crnoj Gori. Šta Glas Moskve piše o pritiscima zapadnih ambasada na vlast u Srbiji za hapšenje anti-NATO aktiviste pročitajte OVDE. O predstojećem sukobu SAD i Rusije na Balkanu tokom 2018. godine čitajteOVDE. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

General Neler na proslavi godišnjice američkih marinaca.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA