Najnovije

POPOVIĆ: Vučićeva poseta tri dana udarna vest na ruskim medijima!

On je istakao i da je vest o poseti predsednika Aleksandra Vučića Moskvi bila je puna tri dana udarna vest na svim najvažnijim ruskim medijima.

Nenad Popović (Foto: Jutjub)

"Srbija u svojoj istoriji još od vremena Nemanjića nije imala ovako bliske odnose sa Rusijom!"
On je istakao i da je vest o poseti predsednika Aleksandra Vučića Moskvi bila je puna tri dana udarna vest na svim najvažnijim ruskim medijima.
Popović ocenjuje da, nikada poseta ni jednog državnika iz Srbije nije izazvala tako veliki publicitet u ruskoj ali i međunarodnoj javnosti.
"Između dva predsednika stvorio se odnos velikog poštovanja i razumevanja. Putin je personifikacija lidera koji vodi samostalnu i nezavisnu politiku na čelu Rusije. Zato on pokazuje veliko poštovanje prema našem predsedniku Vučiću koji vodi istu takvu politiku na čelu Srbije", kaže Popović uz napomenu da se, kako kaže, borba za slobodu i nezavisnost uvek prepoznaje i poštuje. 
Na radnom sastanku dva predsednika u Kremlju, kom su prisustvovali svi ministri iz srpske delegacije, kao i ruski ministri i savetnici predsednika Putina, razgovaralo se o svim najvažnijim temama od interesa za dve države, objašnjava Popović. 
"Naš predsednik je ponovio stav da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji i da ostaje privržena svojoj poziciji vojno neutralne države. Više od 25 godina sam prisutan u Rusiji i mogu da potvrdim da predsednik Putin održava ovakve sastanke i gradi ovakve odnose samo sa veoma malim brojem državnika koje Rusija vidi kao svoje iskrene saveznike i prijatelje", ističe Popović. 
Popović dodaje i da je lično, kako kaže, veoma ponosan što je učestvovao na istorijskom susretu dva predsednika u Kremlju. 
"Lično sam veoma ponosan što sam učestvovao na istorijskom susretu dva predsednika u Kremlju i što sam imao priliku da vidim koliko je veliko poštovanje koje prema našem predsedniku gaji ceo ruski državni vrh. Cela Srbija treba da bude srećna i ponosna zbog prijateljstva koje smo izgradili sa Rusijom, a najviše zahvaljujući ličnom odnosu predsednika Vučića i Putina", ističe ministar Popović.
Pročitajte OVDE o čemu je Vojislav Šešelj prvi put progovorio?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dobro jutro Srbijo: Miroslav Lazanski, Nenad Popović
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA