Najnovije

VUČIĆ PROGLASIO POBEDU U ČETIRI OPŠTINE: Ne mogu da idem pred Makrona i Putina, a da kažem da nemamo povrenje ljudi

U Pećincima, Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu danas su održani lokalni izbori, a birališta u tim opštinama zatvorena su u 20 sati.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Aleksandar Vučić proglasio je večeras pobedu njegove stranke u četiri od pet oština u kojima su danas održani lokalni izbori. On je na konferenciji za novinare naveo da je SNS pobedila u Pećincima, Mionici, Negotinu i Kostolcu. Izbori su danas održani i u Preševu gde se lista Aleksandar Vučić - Za Srbiju jedinstveno nadmetala za odbornička mesta sa nekoliko albanskih partija.
Vučić je večeras saopštio i da je lista u Pećincima koju vodi SNS na lokalnim izborima osvojila 77,7 odsto od ukupnog broja glasova, a od važećih listića čak 79 odsto glasova.
Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će lista SNS na kojoj je i SPS imati 28 od 30 odbornika u toj opštini.
Ujedno, SNS će i posle ovih vanrednih lokalnih izbora u Mionici, kao i pre tri godine, imati ubedljivu vlast pošto su danas osvojili 65,8 posto glasova, pokazuju preliminarni rezultati saopšteni u izbornom štabu te stranke, na osnovu obrađene većine od 38 biračkih mesta u Mionici.
Iza SNS, po njihovim podacima, plasirala se koalicija SPS-JS- SRS sa 15,5 odsto glasova, dok je DS dobila 13,6 odsto. Ispod cenzusa i odbornika u budućem sazivu SO Mionica ostalo je PUPS, za koji je glasalo 2,5 odsto izašlih birača.
Na osnovu ovog rezultata, mionički parlament koji ima 39 odbornika, u budućem sazivu najviše odbornika, njih 28, imaće iz redova SNS. Koalicija SPS-JS- SRS imaće 6 mandata, dok će DS imati 5 odbornika.
U Mionici je danas glasalo 73,6 odsto građana sa pravom glasa, za 3,5 procenata više nego u decembru 2014. godine i prošlih lokalnih izbora. Govoreći o Negotinu naprednjaci su osvojili  70,53 odsto, a nisu prebrojani glasovi sa jednog biračkog mesta. U Kostolcu je SNS je 62,5 odsto, a velika je borba za drugo mesto grupe građana "Iskorak" i DS koje imaju 10 odsto, a cenzus prelaze još i Dveri i stranka Milana Krkobabića. Lider SNS je rekao da je on kriv za nešto lošiji uspeh naprednjaka u Negotinu i Kostolcu, jer u te gradove nije stigao da ode zbog drugih poslovnih obaveza. - Veliko hvala građanima Srbije. Ne mogu da idem pred Makrona i Putina, a da kažem da nemamo povrenje ljudi. Oni su ovim pokazaili da žele kontinuitet marljive politike - rekao je Vučić i čestitao SPS, radikalima koji su postigli dobre rezultate.  Veći deo opozicije bojkotovao je izbore u ovim opštinama. Kako je srpski ministar isprovocirao Zagreb pogledajte OVDE. Šta Milo Lompar kaže o Vučićevim planovima za Kosmet pogledajte OVDE. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučićev govor na skupu u Mionici.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA