Najnovije

MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Evo zašto je oduzeto dete Mili Alečković

Ministar za rad Zoran Đorđević pročitao je danas deo stručnog nadzora koji se odnosi na slučaj devojčice koja je bila u hraniteljskoj porodici Mile Alečković i između ostalog naveo da je dete zatečeno u lošem zdrastvenom stanju sa konstatovanom šugom.

Zoran Đorđević (Foto: Jutjub)

Ministar je naveo da je devojčici koja je 15. decembra oduzeta hraniteljskoj porodici bio zabranjen kontakt sa braćom, da je briga o njoj prepuštana drugim ličima koji su bliski hraniteljskoj porodici, kao i da su se u školi hranitelji predstavljali kao staratelji.
"Hranitelji su od početka tražili posebne uslove i bilo je poteškoća u saradnji, nisu hteli da prime posete socijalnih radnika, a nisu se pridržavali ni popunjavanja sveske hraniteljstva. Takođe su zabranjivali razgovor deteta i socijalnih radnika nasamo, ali i kontakt deteta sa braćom i sestrama", rekao je Đorđević odgovarajući na pitanja novinara nakon predstavljanja rezultata rada svog ministarstva.
Kako kaže, nije želeo da preko medija komunicira sa hraniteljskom porodicom u kojoj se devojčica nalazila, a koja je sada premeštena u novu hraniteljsku porodicu gde se "polako prilagođava". 
On je dodao da su bivši hranitelji na konferenciji za štampu koju su organizovali izneli mnoge podatke o detetu koje treba da budu tajna, kao i da je "način na koji su pričali na konferenciji i preko medija i društvenih mreža podleže prijavama".
On je ponovio da podržava rad socijalnih radnika koji daju "200 odsto" od sebe i da "neće dozvoliti da oni trpe pretnje".
Pročitajte OVDE sve detalje o ovom slučaju.
Izvor: Kurir/Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Mila Alečković - Vladari iz senke i oligarhija okupiraju narode širom sveta!
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA