Najnovije

SRPSKO SRCE U FRANCUSKOM TELU: Arno Gujon obradovao Srbe u enklavama pred praznike

Osnivač humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo” Arno Gujon počeo je danas podelu 10 tona humanitarne pomoći na Kosovu i Metohiji, prikupljene ove godine u Francuskoj.

Arno Gujon (Foto: Jutjub)

Pomoć, na koju već tradicionalno 14 godina, mogu da računaju Srbi u enklavama u južnoj srpskoj pokrajini, stigla je i ovaj put i to je 43. konvoj humanitarne pomoći, od kada je osnovana organizacija “Solidarnost za Kosovo”. Prema rečima humanitarca Arna Gujona, deci u OŠ “"Miladin Popović"” u selu Bostane u opštini Novo Brdo, ovoga puta stigle su igračke, garderoba, obuća, dok će ovoga i narednih nekoliko dana biti podeljeno i 72 šporeta, namenjena siromašnim porodicama, kao i 30 peći za škole u Gori.
Mnogo smo srećni, kaže on, što možemo najmlađima da donesemo radost uoči novogodišnjih praznika, a odraslima koji se često osećaju usamljenoi zaboravljeno pružimo podršku i pokažemo ljudsku solidarnost. - Tu smo da im kažemo da nisu zaboravljeni od svih. Mi smo predstavnici 12.000 donatora, 12.000 porodica iz cele Francuske, koji nisu zaboravili srpske enklave na KiM, koji nisu zaboravili naše prijateljstvo, pre svega” - rekao je Gujon.
Svima koje njegova organizacija pomaže, poručio je da solidarnost nije prazna reč i ako se pokazuje samo rečima, a ne i delima. “Solidarnost za Kosovo” Arnoa Gujona, ukupno ove godine, uložila je više od 500.000 evra u projekte, koje realizuje sa eparhijom Raško-prizrenskom i to je pomoć koja je namenjena poljoprivredi, školstvu, zdravstvu, a, od 2004. do danas, doneli su pomoć u srpske enklave na KiM u vrednosti višoj od pet miliona evra. Detalje o novom diplomatskom ratu između Hrvatske i Srbije možete da pogledate OVDE.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Arno Gujon: ''U Srbiji sam domaćin, a ne stranac''
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA