Najnovije

LAŽ GODINE: Još jedna ubedljiva pobeda Vučića, saznajte ko su ostali "laureati"

U anketi Istinomera za neistinu koja je obeležila 2017. godinu pobedio je Aleksandar Vučić sa tvrdnjom da je Srbija tokom 2016. imala najveći privredni rast na Zapadnom Balkanu.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Kako piše Istinomer, od skoro 6.000 glasova koliko je pristiglo u anketi, ova Vučićeva izjava dobila je nešto više od 1.600. Istinomer navodi da je ova izjava laž, budući da su već dokazali da su bolji plasman od Srbije imali Albanija i Kosovo.
"Treba napomenuti da je u izbor od 12 izjava za "Laž godine" ušlo čak pet izjava trenutnog predsednika Srbije – sam Vučić je tako osvojio gotovo polovinu svih glasova u anketi, pa je u tom smislu ovo još jedna ubedljiva pobeda Vučića”, piše Istinomer.
Drugu poziciju zauzela je ministarka pravde Nela Kuburović, koja je pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija izjavila da na Kosovu 1998-1999. godine nije bilo humanitarne katastrofe ni progona kosovskih Albanaca. Istinomer je, kako navodi detaljno analizirao nekoliko rezolucija Saveta bezbednosti UN, koje dokazuju suprotno i pokazuju šta se tih godina događalo na Kosovu, kao i koliko je ljudi prognano sa ovog područja. Ministarka Kuburović osvojila je nešto više od 1.500 glasova.
Treće mesto, po mišljenju onih koji su glasali u anketi Istinomera, zauzela je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sa izjavom da ona i nije menjala stranke, već da je to samo urbana legenda i da je ona uvek bila "verna sebi". Iako bi ova izjava možda pre trebalo da ide u rubriku „Što zelenije to pliva“, Istinomer se, kako dodaju potrudio da podseti i Maju Gojković i čitaoce kako i koliko je "preletala" današnja funkcionerka Srpske napredne stranke.
Pročitajte OVDE šta je to Ivica Dačić rekao o Šešelju, a što mu je savetovao Milošević?
Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte Vučićev intervju koji je izazvao veliku pažnju javnosti.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA