Najnovije

Kodeks ruskih oficira: „Duša bogu, srce ženi, dug otadžbini, čast — nikome!“

Savremeni ruski oficir treba da bude obrazovan, vaspitan i poštuje visoke moralne principe, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na prijemu diplomaca vojnih akademija u Kremlju.

Kremljovski puk (Foto: RIA)

Šojgu je naglasio da prijemu prisustvuju „oni koji su imali čast da predstavljaju novi odred oficirskog korpusa koji je sve vreme bio jezgro Oružanih snaga, podrška državnoj vlasti, garant nezavisnosti države u mirno vreme“.

„Sada je teško biti oficir bez fundamentalne sistemske obuke, opšte kulture i visokih moralnih svojstava“, naglasio je ministar odbrane.

Šojgu je podsetio da jedna od zapovesti zvaničnog kodeksa glasi: „Duša — bogu, srce — ženi, dug — otadžbini, čast — nikome!“.

„Ubeđen sam da ćete kao naslednici ratne slave dostojno i ponosno nositi zvanje zaštitnika otadžbine i poštovati kodeks oficirske časti“, rekao je ministar odbrane.

On je pozvao diplomce da se stalno usavršavaju.

„Nije slučajno što su poznati pukovnici bili svestrano obrazovani ljudi, talentovani nastavnici i suptilni psiholozi koji su umeli da nađu put ka srcu vojnika“, dodao je ruski ministar.

Ruski predsednik Vladimir Putin objavio je kada će raketni sistem “Avangard” ući u naoružanje ruske vojske. Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kremljovski puk

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA