Najnovije

RAT ŽIVACA U PIRANSKOM ZALIVU: Slovenci brane novu granicu, hrvatski ribari u pratnji policije ignorišu upozorenja! (MAPA)

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Slovenije Boštjan Šefic izjavio je, povodom prvog dana slovenačke jednostrane primene arbitražne odluke o granici na moru sa Hrvatskom, da je tokom jutra zabeležen jedan incident, ali da ih tokom dana više ne očekuje, prenosi Hina.

Piranski zaliv (Foto: Jutjub)

Navodi se da je Šefic izneo i dalja očekivanja i mere slovenačkih vlasti u Piranskom zalivu, odnosno Savudrijskoj vali.
Šefica je rekao da su nešto pre sedam sati ujutro "u slovenačko more" u zalivu uplovila tri hrvatska ribarska broda praćena hrvatskim policijskim brodovima.
"Slovenska policija odmah je reagovala i dokumentovala događaj", naveo je Šefic i dodao da se situacija kasnije smirila.

On je kazao da je "slovenačka policija hrvatske ribare upozorila da se nalaze u slovenačkom moru i da su nezakonito prešli državnu granicu, čime čine prekršaj", kao i da će "policija zato kasnije sprovesti odgovarajuće postupke za taj prekršaj".
"Slovenački državni organi nadziru celokupno slovenačko more i imaju situaciju u potpunosti pod kontrolom", kazao je Šefic.Državni sekretar u slovenačkom Ministarstvu unutrašnjih poslova dodao je da "nažalost dolazi do incidenata i prekršaja sa hrvatske strane".
"Mi ćemo učiniti sve da toga bude što manje i da do toga ne dolazi, a u takvim ćemo slučajevima, ako se dogode, postupati po zakonu i izricati novčane kazne", rekao je Šefic.On je naveo da će "od današnjeg dana Slovenija kažnjavati i pokretati postupke protiv svih onih koji nezakonito ulaze u slovenačko more".
Hina prenosi navode slovenačkih medija da brodove slovenačke policije koji reaguju u takvim situacijama prati i ribarska inspekcija, kao i da će policija u postupcima protiv prekršilaca, ako budu novčano kažnjeni, sudska rešenja slati u Hrvatsku, a možda i naplaćivati kazne onima koji se na rešenja budu oglušili prilikom njihovog ulaska u Sloveniju.
"Prekršajni postupak je precizno regulisan i u slučajevima kad je počinilac iz druge države. Ako hrvatski organi ne bi želeli, mi imamo i druge mogućnosti da im ta rešenja uručimo i naplatimo kazne", dodao je Šefic.
On je naglasio sa će slovenačka policija zaštititi svoje ribare u zalivu koji love u slovenačkom moru, kao i da na tom području ne mogu da deluje organ druge države.
"Spremni smo da reagujemo na odgovarajući način, a za to imamo i odgovarajuće planove, iako se nadamo da do toga neće doći", kazao je Šefic.
Pročitajte OVDE sve o najavi pomorskog rata.
Izvor: Tanjug
Bonus video

Korona nestaje za 24 časa ako se ovo dogodi!  – Branka Stamenković

Knjigu Aleksandra Dugina “Četvrta politička teorija” možete poručiti OVDE.

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako dejstvuju Slovenci.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube