Najnovije

I istorija podseća da je vreme je za revanš!

6. decembra 1989 godine, Zvezda u Kelnu nije uspela da odbrani pobedu od 2:0 izvojevanu na 'Marakani' dve sedmice ranije.

Delije (Foto: Jutjub)

Dejan Savićević je sa dva gola srušio 'Jarčeve' u Beogradu i obezvedio crveno-belima lepu prednost pre revanš, ali ona nije sačuvana. Nemci su pred 40 hiljada svojih navjača trijumfovali sa 3:0, Zvezda je pala u finišu, drugi gol je primila u 83. minutu meča, treći u 89-om. Minut pre trećeg gola 'Jarčeva' Robert Prosinečki je imao veliku priliku, nažalost nije je iskoristio i naplata za promašaj je stigla ekspresno.
Keln je poveo preko Falka Geca u 57. minutu, isti igrač je anulirao prednost najvećeg jugoslovenskog i srpskog kluba, a pogodak za plasman u narednu rundu postigao je Franko Ordenvic.
Zvezdu je tada sa klupe predvodila njena druga Zvezda Dragoslav Šekularac, koji je izveo sledeći sastav:
Zvonko  Milojević, Goran Jurić, Slobodan Marović, Dragi Kanatlarovski (od 60. minuta Duško Radinović), Miloš Drizić, Ilija Najdoski, Robert Prosinečki, Dejan Savićević, Vladan Lukić, Dragan Stojković, Vlada Stošić.
U toj generaciji Kelna bila su trojica koja su iduće godine na Mundijalu u Italiji podigli 'Boginju' u dresu reprezentacije Zapadne Nemačke - golman Bodo Ilgner, majstor za prekide Tomas Hesler i hitronogi Pjer Litbarski.
Sudbina je tako htela da 28 godina kasnije Zvezdino evropsko proleće ponovo zavisi od duela sa Kelnom.
Fudbaleri Crvene zvezde i Kelna igraju večeras od 21.05 na Marakani meč za prolaz u narednu fazu LE. Nadamo se da će crveno-beli danas uterati Nemcima stari dug.
Muslin ipak ide na Mundijal kao selektor!? Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA