Najnovije

Kamen spoticanja Trampa i Putina biće Crna Gora?!

Nakon inauguracije Donalda Trampa stupanje Crne Gore u NATO može postati prvi kamen spoticanja u rusko-američkim odnosima, piše „Volstrit džurnal“.

Milo Đukanović (Foto: Sinhua)

Američki list, pozivajući se na izvor u Beloj kući, saopštio je da administracija predsednika SAD Donalda Trampa dopušta mogućnost stupanja Crne Gore u NATO uprkos protivljenju Rusije.
Navedeno je da ova informacija procurela na sednici saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće. U ovom trenutku „crnogorsko pitanje“ se meri, ali prema rečima sagovornika lista, Bela kuća je bliža ideji da da zeleno svetlo. U administraciji Trampa se očekuje sada da senat Kongresa jednoglasno u korist ulaska republike u sastav Alijanse.
„Volstrit džurnal“ stavlja akcenat na to da nakon stupanja Trampa na mesto predsednika SAD ovaj faktor može da postati prvi punkt američko-ruske nesuglasica.
Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg je krajem januara izjavio da je siguran da predstojeća ratifikacija Sjedinjenih država protokola o stupanju Crne Gore u NATO.  Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA