Najnovije

DAČIĆ: Ako ćemo na pobedu, onda Vučić!

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je da Aleksandar Vučić treba da bude zajednički predsednički kandidat vladajuće koalicije, ako se ide na pobedu u prvom krugu.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Dačić je novinarima rekao da ne zna šta će Vučić da uradi, da je na premijeru da donese odluku, ali i da je stav SPS da pitanju predsedničkih izbora treba oprezno pristupiti.
Naveo je i da ima negativno iskustvo sa ranijim predsednicima koji su, kaže, neozbiljno pristupili predsedničkim izborima i zato ih izgubili i da "ako se ide na pobedu, onda predsednički kandidat treba da bude Vučić". 
Dačić je rekao da nije reč o Tomislavu Nikoliću lično, nego o tome da će rezultati predsedničkih izbora imati veliki odraz na ukupnu situaciju u Srbiji, političku stabilnost i na sudbinu vladajuće koalicije. 
Konstatujući da sva istraživanja pokazuju da najveću šansu za pobedu u prvom krugu ima Vučić, Dačić je kazao da ne vidi razlog da vladajuća koalicija ima zajedničkog kandidata koji ne bi mogao da pobedi u prvom krugu. 
- Zašto bi naša stranka žrtvovala svoj identitet time što bi podržala nekoga ko ne bi pobedio u prvom krugu? Moja poruka je jasna, ili će Aleksandar Vučić biti zajednički kandidat ili možemo da računamo da neko nekoga podrži u drugom krugu - rekao je Dačić, koji je ranije rekao da će se u tom slučaju sam kandidovati. 
On je upitao zašto bi cela vladajuća koalicija trebalo da ima posledice zbog toga što je neko povređen time ili ima želju da bude predsednički kandidat, navodeći da nema lično ništa protiv bilo koga. 
Na pitanje kakvi će biti odnosi u vladi posle predsedničkih izbora, Dačić je odgovorio da je o tome rano govoriti. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA