Najnovije

SEBASTIJAN KURC STIŽE U SRBIJU: Evo koji je glavni razlog njegove posete!

Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc boraviće danas u Beogradu u dvostrukoj ulozi - kao ministar i predsedavajući OEBS, a sa zvaničnicima će razgovarati o problemu migracija i približavanju zapadnog Balkana EU.

Sebastijan Kurc (Foto: Sinhua)

Kurc će se u Beogradu između ostalog sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima. 
Austrijski šef diplomatije je uoči posete podsetio da Austrija spada u zemlje koje najsnažnije podržavaju otvaranje daljih poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije sa EU, što je poznato i aktuelnom malteškom predsedavanju EU.
On je rekao i da je potrebno konstruktivno nastaviti dijalog Beograda i Prištine jer to može pomoći da se skeptične zemlje EU uvere da treba preduzeti dalje korake na evropskom putu Srbije. - Da bi se sporazumi postignuti u dijalogu primenili u potpunosti, neophodni su, ne samo revitalizacija i ponovno otvaranje mosta u Mitrovici, već i uspostavljanje ZSO - naglasio je austrijski diplomata u intervjuu srpskoj novinskoj agenciji. Kurc će tokom posete Beogradu prisustvovati operativnom sastanku tužilaca i policajaca iz Bugarske, Hrvatske i predstavnika Stalne udarne grupe za suzbijanje krijumčarenja ljudi Republike Srbije. Sastanak je organizovala Misija OEBS da omogući razmenu informacija o istragama slučajeva krijumčarenja migranata kojim se bave organizovane kriminalne grupe. Austrijski šef diplomatije će uručiti i vozila i IT opremu koju je Misija OEBS u Srbiji donirala Stalnoj udarnoj grupi. Kurc u Beograd dolazi nakon posete Skoplju, godinu dana nakon zatvaranja balkanske migrantske rute. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA