Najnovije

RUSI UBACILI U 5. BRZINU: Oslobođena i gasna polja! Sirijska armija juri prema Palmiri! (MAPA)

Od dolaska ruskih specijalaca na front na zapadu Palmire, Sirijska armija grabi neverovatnom brzinom kroz pustinjske predele pod kontrolom Islamske države.

Ofanziva prema Palmiri (Ilustracija: Pravda)

Jedinice Sirijske arapske armije injihovi saveznici tokom današnjeg dana zabeležili su novi veliki pomak na frontu zapadne Palmire. Tokom prepodnevnih časova, predvođeni elitnim 5. legionom i 18. tenkovskom divizijom, uz podršku ruskih savetnika na kopnu i Vazduhoplovno-kosmičkih snaga iz vazduha, Sirijska arapska armija (SAA) preuzela je punu kontrolu nad gasnim poljima Hajan tridesetak kilometara udaljenim od Palmire. Teroristički položaji kod gasnih polja koji su očekivali da će uspeti da pruže jači otpor vladinim snagama, probijeni su nakon samo par sati žestoke borbe. Nakon proboja odbrambenih linija, u snažnom jurišu, teroristi su vrlo brzo potisnuti sa svih položaja na Hajanu. Nakon brzog uspeha na gasnim poljima, 5. legion i 18. tenkovska nastavili su prodor prema istoku gde je uskoro oslobođeno i mesto Bajarat.

Otprilike istovremeno sa oslobođenjem Bajarata, jedinice SAA koje se nalaze na južnijim položajima fronta prema Palmiri, oko glavnog puta koji vodi prema tom gradu, oslobodile su bolnicu Buvajda al Garbija i područje poznato kao Auto-škola Palmire.
SAA u ovom trenutku vodi borbe u istočnim oblastima Bajarata i južnim oblastima sledeće mete - gasnih polja Al Mahr. U isto vreme Jedinice Sirijske arapske armije i Hezbolaha vode borbe na još nekoliko desetina tačaka na frontu prema Palmiri. Pogledajte video-izveštaj Hezbolaha iz današnjih borbi za brdo Ahar: Veliku promenu na ovom frontu doneo je dolazak jedinica za specijalne operacije Ruske Federacije, o čemu više možete da pročitate OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA