Najnovije

NOVE TENZIJE ZBOG KAMŠIRA! PRETI LI PLANETI NOVI RAT? Pakistan odbio zahtev indijskog premijera

Pakistan je odbio zahtev indijskog premijera Narendre Modija da prođe kroz vazdušni prostor te zemlje na letu za Nemačku, saopštio je pakistanski ministar spoljnih poslova Šah Mehmud Kureši.

Premijer Indije Narendra Modi (Foto: Jutjub)

On je precizirao da je, s obzirom na situaciju u "okupiranom" Kašmiru, odbijen zahtev da Modijev avion prođe kroz vazdušni prostor Pakistana u petak i prilikom povratka naredne nedelje, prenosi Rojters.

Portparol indijskog Ministarstva spoljnih poslova Raviš Kumar rekao je da NJu Delhi žali zbog odluke Pakistana, dodajući da je to drugi put u protekle dve nedelje da je odbijen zahtev najviših indijskih zvaničnika za let kroz pakistanski vazdušni prostor.

"Pakistan bi trebalo da razmisli o svojoj odluci da odstupi od međunarodne prakse i preispita svoju staru naviku da daje lažne razloge za svoje jednostrane akcije", rekao je Kumar.

Odluka Pakistana dodatno će pogoršati odnose dve zemlje, koji su već zategnuti posle odluke NJu Delhija da ukine specijalni status Kašmiru, nemirnom regionu na koji obe zemlje polažu pravo.

Pročitajte OVDE kako je otkrivena pozadina rata u Donbasu.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA